Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

żona pracuje mąż zajmuje sie domem

Polecane posty

Gość gość

Jesteśmy krótko po ślubie. Ja mam bardzo dobrą pracę, w której zarabiam na tyle że stać nas na to, czego potrzebujemy + raz na jakiś czas małe przyjemności. Mój mąż pracował cały czas od 19 roku życia. Teraz ma problem ze znalezieniem pracy w naszym regionie. Ale na szczęście nie jest "typowym facetem" - zajmuje sie domem, gotuje itd. Kiedy przychodze z pracy to właściwie nie mam już nic do zrobienia (może oprócz prasowania bo tego nie lubi:P). Mi to tak bardzo nie przeszkadza, chociaż czasem wolałabym żeby gdzieś pracował bo miałabym troche czasu tylko dla siebie, ale nie mam na co narzekać;) problem w tym, że rodzina i sąsiedzi zaczynają gadać, że mąż jest na moim utrzymaniu, że nie chce iść do pracy, a to on powinien utrzymywać rodzine, że sie dobrze ustawił bo na niego zarabiam. A wg mnie w małżeństwie wszystko jest wspólne i ważne żebyśmy dawali sobie razem ze wszystkim rade. Nieważne czy żyjemy za "moje" pieniądze. Czy Wy też macie takie stereotypowe podejście? A może ktoś z Was też jest w takiej sytuacji?

Gość gość
Powiedz im, żeby się odp********i!

Gość gość
dokładnie, co ich to obchodzi? nie daj się

Gość gość
Jest wielu facetów, którzy potrafią zająć się domem, ugotować, zająć się dzieckiem itp. ale kobiety takich nie chcą bo zwykle wolą siedzieć w domu i by facet je utrzymywał jednocześnie nic w domu nie robić. Powiedziałbym, że to Ty nie jesteś "typową kobietą"

Gość gość
no chyba zartujesz ze w ogole sie przejmujesz czyims gadaniem! Facet to skarb, jak na razie dajecie rade finansowo niech mąż powoli spokojnie szuka pracy, a Ty korzystaj z tego ze nie musisz naginac w chacie. Ja pracuje moj maz rowniez i chociaz jest fantastycznym facetem i pomoaga mi w domu, to wracam wczesniej do domu i to ja gotuje obiad. Codziennie.