Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie wiem co mam myśleć

Polecane posty

Gość gość

Przez 7 miesiecy brałam lek midiane na uregulowanie cyklów. Następne miesiączki to 10. 07 potem 12.08 i ta jeszcze nie nadeszła. Zrobiłąm 2 testy, oba pozytywne. Lekarz zrobił usg macica rozpulchniona brak pęcherzyka, torbiel na lewym jajniku o co chodzi?

Gość gość
Tabletki regulują cykle tylko podczas ich przyjmowania. Jak długie miałaś cykle zanim zaczęłaś brać tabletki?

Gość gość
Bardzo różnie, 36 do 50;/

Gość gość
Czyli zaburzenia hormonalne. Miałaś robione jakieś badania?

Gość gość
Przed przyjmowaniem tabletek, miałam wtedy podwyższoną prolaktynę i testosteron, utrzymywał się jednak w granicach normy.

Gość gość
Kurcze. Zawsze trzeba z Was wyciągać odpowiedzi. Czy miałaś badane następujące hormony: 17-oh-progesteron Androstedion Hormony tarczycy Czy miałaś badaną: krzywą cukrową krzywą insulinową Czy miałaś robione wczesniej usg? Jeśli tak to jaki był obraz jajników? Czy poza nieregularnymi miesiaczkami masz inne objawy - problemy z cerą, szczególnie trądzik w okolicy linii żuchwy, nadmierne owłosienie, problemy z wagą, wypadające włosy?

Gość gość
Ojej, przepraszam, jestem tylko młodą zestresowaną kobietą nie oczytaną specjalistką. Tylko tarczyce i było w porządku. Usg też w porządku. Żadnych problemów, 169 48 kg, cera bardzo dobra, trądzik mnie jakoś w życiu ominął, wręcz mało owłosiona, jeżeli chodzi o ciało, nie skórę głowy, włosów też nie zbieram z podłogi.

Gość gość
Jeśli nie chcesz teraz zajść w ciążę to najlepszym rozwiązaniem będzie dalsze przyjmowanie tabletek antykoncepcyjnych, które będą chronić jajniki. Nie zaszkodzi zrobienie krzywych i jeśli wyniki nie będą w normie to dodatkowo leczenie metforminą.

Gość gość
Czyli podsumowując to nie ciąża, a wynik pozytywny to za sprawą torbiela. Dziękuje bardzo za pomoc, nawet nie ciężarnej stres się nie przyda.

Gość gość
A swoją drogą kto w ogóle zezwolił na sprzedaż takich testów! Tylko nieraz niepotrzebnie w głowach mieszają.

Gość gość
W ulotce jest napisane co może dać fałszywie pozytywny wynik testu.

Gość gość
Raczej chodzi mi o tą kwestie psychiczną, kobieta która na teście ciążowym widzi 2 kreski myśli o torbielu? Nie, raczej o łóżeczku, wózeczku i śpioszkach.

Gość gość
O torbieli, jeśli już.

Gość gość
Ok, torbieli.