Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak jada noworodek

Polecane posty

Gość gość

mam tygodniwoego synka, ktory je bardzo czesto... nie wiem jak sobie z tym poradzic noce nieprzespane, maly jada co pol godziny czasem co godzine , w nocy rowniez, padam z sil, macie jakies rady? dodam ze karmie piersia, raz na dzien dostaje butle od meza bo ja musze sie przespac. pomocy

Gość gość
Ja stawiam na to że maluch się niestety nie najada. Być może masz zamiast mleka wodę zabarwioną ociupiną mleka

Gość gość
co ty pieprzysz w ogole.kto wam takich glupot kobiety naopowiadal ze mleko moze byc za chude itp.powodem moze byc po prostu zle przystawianie.autorko a jak dostanie ta butelke od meza to po jakim czasie jest glodny?

Gość gość
autorka -wtedy spi ze 2 h

Gość gość
nie prawda, bo mleko może być małowartościowe. Wystarczy odciągnąć trochę, zostawić na noc i jakoś tak się sprawdzało na ile wartościowe jest mleko.

Gość gość
To normalne. Zupełnie normalne. Pewnie mnie tu zjedzą, ale mam to w nosie - jeśli możesz to śpij z dzieckiem, nakarmisz nawet przez sen. Będziesz bardziej wyspana i wypoczęta. Ja spałam z moim synem od początku, nie wyobrażam sobie ciągle wstawać do niego, przez pierwsze 3 m-ce wisiał na mnie prawie cały czas. Kąpałam się w biegu, czasem by zjeść ciepły obiad z mężem to...mąż mnie karmił bo w tym czasie mały też musiał zjeść ;) Wszystko da się przeżyć :) Minie z czasem ;)

Gość gość
no ja niestety nie mialam tyle cierpliwosci i przezucilam na mm;/

Gość gość
a po mm ile spi dziecko

Gość gość
Po mm powinien te 3-4 godziny przespac. Ja takze stawiam na to ze maluch sie nie najada twoim mlekiem. Nie mowie ze jest za chude ale moze jest go za malo i maly potrzebuje wiecej

Gość gość
Nie demonizujcie. To że często je nie znaczy że ma mało mleka czy jest mało wartościowe. Nie wkręcajcie jej. Dziecko ma DOPIERO tydzień. Ja wciąż karmiłam przez 3 m-ce, później trochę się to unormowało, nie podawałam mm a mały pięknie rósł i się rozwijał. Położna jak zobaczyła moje piersi to stwierdziła, że ja wcale nie mam mleka, że nie ma mowy bym go wykarmiła. A ja powiedziałam że guzik wie i postawiłam na swoim ;) Mały często, bardzo często jadł ale wystarczało mu to co miałam, choć laktatorem najwięcej 100ml ściągnęłam na raz. Daj sobie i dziecku czas, wszystko się unormuje, tylko nie daj się zaszczuć.

Gość Silmmma
Ale co to znaczy jada co pół godziny czy godzinę? A jak długo go karmisz? Czasem potrzeba nawet 2 godziny. Wcale nie mówione że po mm będzie ładnie spał! Niektóre dzieci lubią po prostu sobie "pocyckać"...

Gość Silmmma
P.S Można karmić i samemu jeść jednocześnie.

Gość gość
Wiem że można, ale na początku jak się nie ma wprawy w karmieniu to dwie ręce są potrzebne by utrzymać dziecko i przytrzymać pierś by go nią nie udusić (przy dużych piersiach) ;)

Gość gość
No i ja karmiłam do półtora roku, w zasadzie później to już pierś była traktowana jako dokarmianie bo od 6 m-ca wprowadzałam inne pokarmy. I to prawda, mój mały właśnie często lubił sobie "pocyckać" jak to określiłaś ;) Z tym że ja nie robiłam z tego problemu, kiedy mogłam to pozwalałam.

Gość gość
mój jadł z 15 min z jednej piersi 15 min z drugiej i odkładałam u nas na szczęście domagał się co 2 , 3 godziny ale kolezanka tez na początku non stop z dzieckiem na cycu jak się maleństwo przyzwyczaii i laktacja unormuje będzie dobrze, niestety albo to przetrwasz albo się poddasz i dasz mm karmienie mm nie jest przecież grzechem więc nie ma co robić wyrzutów;) powodzenia

Gość Silmmma
Wiem coś o tym bo moje dziecko mimo że jest po porządnej porcji (jak na swój wiek) mleka z butelki (odciągam) czasami dalej grymasi i uspokaja się tylko przy piersi. AUTORKO, jeżeli zależy ci na kp to dokarmianie mm tak wcześnie to fatalny pomysł. Laktacja dopiero ci ci się normalizuje a mm tylko to zakłuca. Jeśli chcesz karmić piersią to musisz przystawiać dziecko choćby non stop

Gość Silmmma
Karmienia piersią trzrba się nauczyć. To nie prosta sptawa, czasami to ból i krwawienie sutków, nawały mleczne, zastoje w piersi, "uwiązanie", wyrzeczenia pokarmowe. To nie tak wygodne jak mm, ale dla dziecka lepsze

Gość Silmmma
przepraszam za literówki ale właśnie karmie i trudno mk trzymać tablet

Gość gość
mm to syf,nigdy nie dalabym tego mojemu dziecku . karmie rok i nie zanosi sie na koniec. nie ma czegos takiego jak za chude mleko!!! a noworodek chce byc przy piersi bo czuje sie bezpuecznie.moj tez pil co godzine,,wisial non stop na piersi. polozna powiedzials,ze go nie wykarmie piersia,ze bede musiala dawac mm. jakos nie musialam! dziecko duze,zdrowe,piekne na mleku matki a nie syfie z pudla

Gość gość
do osoby powyżej możesz nie obrażać tych którzy musza dawać mm.