Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jestem za głupia na napisanie pracy magisterskiej i żałuję że żyję

Polecane posty

Gość gość

zawsze czułam się głupsza od innych, tzn od czasów powiedzmy liceum... wcześniej uczylam się świetnie, ale pani w podstawówce zabroniła mi uczyć się na zapas i odrabiać prace domowe z wyprzedzeniem, więc zaczełam olewac naukę, bo na lekcjach 1-3 nudziłam się... potem stracilam zapal do nauki ... dzisiaj jestem przed napisaniem pracy mgr, wymysleniem tematu itp. wydaje mi sie to mega ciężkie...nie dam rady...ale muszę, rodzice zmusili mnie do studiów, ja sieczuję jak tuman, wolałam iść do zawodówki - na krawcową albo fryzjerkę ale oni z wyż. wykszt nie mogli zaakceptować że jestem kretynką , wmawiali sobie, mi i innym że jestem mądra i dam radę

Gość gość
tragedia, a jaki kierunek ci wybrali?

Gość gość
A co studiujesz? To normalne, ze się nie wie jak zacząć pisać a nawet o czym pisać... Mi podpowiedziała promotorka jakie tematy poruszyć w inżynierce i to dokłądnie policzyłam

Gość gość
nie przejmuj sie, wiekszosc osob nie ma pojecia o czym chcialoby pisac, ja w tym roku obronilam mgr i dopiero tego do tego dojrzalam, a prace pisałam tak tylko żeby jakoś napisać...poproś promotora może ci coś podpowie

Gość gość
a ja od razu wiedziałam o czym chce pisać, zajęło mi to ok. 3 miesiecy - coś tam co parę dni pisałam. I moja magisterka była tak dobra, że promotor wziął jakieś jej treści do swoich wykładów, a samą magisterke wyróżniono w konkursie uczelnianym. Ale nie przejmuj się autorko, i tak jestm bezrobotna :D w dodatku mam fobie :D

Gość gość
Poszukaj na necie propozycji tematów, niektóre są nawet z konspektem. Później biegasz do biblioteki, szukasz 5-10 książek w których jest poruszany taki sam rozdział i jedziesz zamieniając tylko szyk zdań, synonimy itp. Tak dla każdego akapitu, każdy zaopatrzysz też w odpowiedni przypis i tyle. Później jeszcze zrobisz jakieś badanie albo pseudo badanie, również wzorując się na literaturze i posiłkując netem no i praca gotowa ;)

Gość gość
o własnie napisałaś "dojrzałam" ja też do wszystkiego dojrzewam za późno :( nie chcę pisać pracy na odwal, chcę być dumna z mojej pracy, miec satysfakcję , 2 lata mam na to... chcę też by promotor był dumny , bo jest wybitnym specjalistą