Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dor_bru

czy jestem w ciaży

Polecane posty

Witam prosze o pomoc . bo sie już pogubiłam , 2 września miałam miesiaczke a 15 września doszło do zbliżenia z moim partnerem w dzien dni płodnych i chodzi o to że 5 dni po stosunku zaczełam odczuwać dyskomfort w intymnych części ciała swego a swedzenie , zrobiłam płukanke ale nadal odczuwam to co 2 dzien . A do tego doszło uczucie ucisku przełyku gardłowym mimo że mam gardło zdrowe , mam problemy ze spamniem po nocach , a zato w dzień śpie . I sama już nie wiem czy to ciaża bo z pierwszym dzieckiem bło inaczej .

Gość gość
Jak swędzi to raczej grzybica ;)

Gość gość
skad niby miała sie wziaść , jestem z jednym i tym samym partnerem , a nic nie widać żadnego nalotu itp ............. ogulnie dbam o siebie i nie pozwalam na takie typu dolegliwości , a czytałam na jakimś forum że jest możliwe wystapienie swedzenie pochwy po zapłodnieniu . dodam że dziś zemdliło mnie jedzac zupkę chinska co nigdy nie miałm tego też .

Gość gość
Grzybica to nie jest choroba zakaźna. Ile mozna powtarzać! :o Na jakiekolwiek objawy za wcześnie. Nie istnieją żadne objawy zapłodnienia.

Gość gość
Po pierwsze jest za wcześnie na objawy ciąży. Po drugie grzybica przenosi się płciowo, ale występuje również przy zaburzeniu flory bakteryjnej pochwy poprzez np. branie antybiotyków, leków na sterydach czy nawet zwykłego osłabienia. Radzę poczytać na ten temat w internecie.

Gość gość
to po prostu czekać , czy pokaże sie miesiaczka czy nie . A z czego może sie taka dolegliwość wziaść i pokazać . Zaznacze że od 8 lat choruje na niedoczynnośc tarczycy i regularnie biore leki .

Gość gość
Wystarczy zła dieta.

Gość gość
no a kórat jestem wegetarianką od 10 lat , niejem żadnego miesa bo mam chory żoładke mam niedokwasote żoądka . jedynie co zostanie to chyba przebadanie sie konkretnie u lekarza .

Gość gość
Jak powyżej, a to, że regularnie bierzesz leki dodatkowo podwyższa ryzyko zachorowania. Jednak grzybica jest wyleczalna, spokojnie. Można się jej pozbyć w dosyć krótkim czasie. Ja dostałam po antybiotykach i lekach sterydowych właśnie. Ginekolog przepisał tabletki dopochwowe Gynalgin, Provag żel i Multilac. Przeszło jak ręką odjął :)

Gość gość
Widziałaś Ty kiedyś słownik ortograficzny? :o Wegetarianizm o niczym nie świadczy. Znam wielu wegetarian, którzy mają o wiele gorszą dietę ode mnie, jedzącej mięso. Nadmiar węglowodanów prostych zwiększa ryzyko pojawienia się grzybicy. Poza tym noszenie stringów, usuwanie owłosienia łonowego, noszenie ciasnych ubrań, spanie w majtkach, korzystanie z basenu i toalet publicznych, palcówka lub mineta palcem/językiem, na których są resztki cukrów oraz wszelkie zabawy seksualne z użyciem jedzenia, antybiotykoterapia, antykoncepcja hormonalna, osłabienie organizmu, zaburzenia flory bakteryjnej jelit.

Gość gość
Nauka ortografii a potem bzykanie