Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gościwita

Poród rodzinny

Polecane posty

Gość Gościwita

Rodziłyście samodzielnie, czy z mężem/partnerem? Mój już zapowiedział, że będzie ze mną. Niby tego chce... ale z drugiej strony ja sama chyba nie chcialabym na to patrzec (gdybym miala taką mozliwosc) i nie wiem czy pozwolic mu na to. Wiadomo,ze porod nie wyglada tak jak w filmach.

Gość gość
Powiem Ci tak, wszystko zależy od tego jaki jest Twój partner. Ja 7 dni temu urodziłam naszego synka i mąż był przy porodzie siłami natury. Też miałam podobne obawy jak Ty, ale zupełnie niepotrzebnie. Mój mąż stanął na wysokości zadania. Podawał wodę, masował plecy, przypominał o oddychaniu, trzymał za ręce pomagał wstawać siadać. Po prostu przekonałam się o tym jakim jest cudownym facetem :) I nie słuchaj bzdur o kupach, smrodzie litrach krwi itp. Mój mąż mówi, że nic takiego nie było a widział nawet jak główka wychodzi i go to nie przeraziło i jest zachwycony małym i opiekuje się nami jak tylko może najlepiej. Ja strasznie się bałam, ale okazało się, że nie było czego i bez niego byłoby mi strasznie ciężko.

moj maz tez chce byc przy porodzie. ja nie bardzo jestem za tym.. wszyscy tego odradzaja

Gość Gościwita
Moja własna Mama mi tego odradza :) Osobiscie nie slyszałam o przypadku omdlenia czy obrzydzenia ze strony faceta... a jedynie,ze pomaga nawet gdy to wsparcie sama obecnoscia, bo rodzi sie przeciez kilka godzin a bez "wykupienia" pielegniarki pewnie zostawiaja kobiete samą sobie az do końcówki.

Gość Hermenegilda2
W czasie porodu przede wszystkim TY masz sie czuc konfortowo, wiec ostateczna decyzja decyzja nalezy do Ciebie. Jesli maz chce byc przy porodzie a Ty sie obawiasz jego rezkcji to pojdzcie na kompromis : niech bedzie przy Tobie przez pierwsza faze porodu a kiedy przyjdzie pora na parcie moze wyjsc z sali i poczekac na korytarzu .... tak bylo u nas, mez czekal na kortyarzu przeaz te krytyczne 20 minut (szczerze to nawet nie zauwazylam jego nieobecnosci ;) ) a zaraz po narodzinach corki polozna go spowrotem do sali poprosila. Swietnie sie ta formula u nas sprawdzila. Maz nigdzie nie zagladal, zadnej krwi nie ogladal i pomimo tego ze bardzo szpitali nie lubi to bardzo zadowolony i bez zadnej traumy porod corki wspomina :)