Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość warczypies

Jak się mieszka w Łodzi

Polecane posty

Gość warczypies

Czym tam można się zająć na codzien?

Gość pkwndnkdnepsm
A ile masz lat? Dostosuje rozrywki do wieku.:D

Gość gość
Lodz to stolica pubow, teatr wielki, kina duzo ciekawych miejsc wiec na pewno jest gdzie wyjsc ale to tez niebezpieczne miasto. Skrecisz w zla ulice (srodmiescie, baluty) i moze byc niekawie

Gość praktyczna pani domu
Polak,niemiec i rusek założyli się kto przez trzy dni wytrzyma bez sikania. Mineły trzy dni niemiec zrobił,mineły dwa dni rusek puścił,minoł tydzień polak przychodzi a,niemiec i rusek pytają się ze zdziwieniem-jak ty to zrobiłeś ze wogóle nie sikałeś. A na to Polak mówi-Co kropelka sklei sklei żadna siła nie odklei!!!!!

Gość gość
Stolica pubów? Raczej stolica synagog. :D

Poproszę o rozrywki dla 30-latków :D Z tymi pubami to szalu nie ma, przynajmniej z tego co zauważyłem będąc przez chwilę. A na teatrach to się nie znam :classic_cool:

Gość pkwndnkdnepsm
A co Cie przygnalo do Lodzi? Przeciez tu bieda az w oczy kole. A lubisz scianki wspinaczkowe? W Manu jest. Aquapark Fala? Niedaleko Belchatow, to na narty mozna skoczyc.

Gość gość
A no widzisz nie zauwazylas szalu w pubach bo cie nie ma kto po nich oprowadzic:-) jest mnostwo ciekawych, fajnych miejsc ale ukrytych, knajpki jazzowe, herbaciarnie, duzo miejsc jest w podworkach, za bramami. Taka jest Lodz trzeba jej dac troche czasu ale jak poznasz lepiej to miasto I zlapiesz klimat to ci sie spodoba.

Z tym brakiem oprowadzenia to racja. Zauważyłem tyle,że wszystko skupia się przy piotrkowskiej i manufakturze, no i ulica Piłsudskiego też jest ladna

Gość gość
w Łdz żyje się po żydowsku. Pozdrawiam pejsatych.

Gość gość
Lodz byla kiedys piekna, teraz sie zepsula. W sumie urzednicy ja zniszczyli, bo od kad jestesmy w UE to 80% szwalni w Lodzi upadlo. Zniszczyli centrum wlokiennicze! Postawili mnostwo galerii z chinskim badziewiem i łodzianie to odczuli po wlasnych kieszeniach. Wzrosla przestepczosc, szaleje bezrobocie. Piotrkowska to teraz zlepek roznych barow, pubow, bankow, niewiele sklepow zostalo. 24 lata w Lodzi mieszkalam. Dla mlodej dziewczyny super sprawa - klubow co nie miara. Ale jestem ciut mlodsza od Ciebie i szczerze... Lodz nie ma mi juz NIC do zaoferowania. Teatry, kina sa w kazdym wiekszym miescie. Dla mnie syf sie zrobil w Lodzi, dlatego sie stad wyprowadzilam. I nie tesknie za Lodzia. Z Poznania do Lodzi? Odwaznie :D A najlepszy to i tak Gdansk, Szczecin, Wroclaw... ale nie Lodz i Warszafffka - tam tez kiła mogiła.

Z tą przeprowadzką to bardziej konieczność, przynajmniej na rok. Nie lubię się przeprowadzać,zwłaszcza jak nie mam tam żadnych znajomych. Potem nie wiadomo co robić z wolnym czasem

Gość gość
No jak mus to mus, wiadomo. Ja do Lodzi jezdze teraz raz na pol roku zeby tylko rodzine odwiedzic. Nie wiem jaka forme spedzania wolnego czasu preferujesz.. Ja lubilam do ZOO chodzic, do ogrodu botanicznego z kocykiem pod pachą, czasami nad Jeziorsko jechalam - nie jest wcale tak daleko.. Łagiewniki polecam - pieknie i zielono - super opcja na rower. Czesto sa organizowane tematyczne targi - moze znajdziesz cos dla siebie. Opera jest - chociaz nigdy tam nie bylam. Park przy Pilsudskiego czesto zwiedzalam. Rudzka gora - fajnie widoki, zwlaszcza noca. Palmiarnia jest i księży młyn - tez warte uwagi.