Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pomóżcie w sprawie Allegro PILNE

Polecane posty

Gość gość

zapłaciłam za kuriera 30zł,a gościu wysłał mi paczką po tygodniu za 13zł,dzwoniłam i powiedziałam,że ma mi tą różnicę zwrócić, powiedział,że ok,ale ja jeszcze nie mam nic na koncie-jak go mogę postraszyć i co mogę naprawdę zrobić? 17zł to dla mnie nie mało.

Gość gość
teraz to już tylko dobra wola sprzedające, zadzwoń i wytłumacz mu na spokojnie i bez krzyku, że dla ciebie to nie jest mała kwota. Pamiętaj krzykiem nic nie zdziałasz

Gość gość
spory allegro trzeba ur*****ć

Gość gość
masz tupet. na miejscu sprzedawcy nie oddalabym ci kasy. ZAKCEPTOWALAS WARUNKI PANUJACE na aukcji gdy kupilas towar! pisalo 30 zl tyle plac!

Gość gość
tak było napisane na aukcji,ale nie mogę nic z tym zrobić nawet jak mam dowód w postaci tej kopii przekazu co było na paczce? Nie ma czegoś takiego jak oszukiwanie na koszcie wysyłki?

Gość gość
a skad wiesz ile zaplacil za opakowanie, ile kosztowala go benzyna zeby wyslac przesylke itp. wkurza mnie takie myslenie, raz wysylalam takiej babie przesylke na poczcie zaplacilam 15 zl i tyle widnialo na przesylce, to ze musialam kupic pudelko za 5 zl sie dla tej kretynki nie liczylo i mi negatywa wystawila bo policzylam jej 20 zl tak jak bylo w aukcji!

Gość gość
Oczywiscie, że jest coś takiego. Pobieranie kosztów wysylki wyższych niż realne koszty wysylki czyli takie pobiera poczta lub firma kurierska jest niezgodne z regulaminem allegro. Wszelkie inne opłaty takie jak koszty opakowania czy dowozu na poczte muszą być wliczone w koszt przedmiotu.

Gość gość
"a skad wiesz ile zaplacil za opakowanie, ile kosztowala go benzyna zeby wyslac przesylke itp." Takie koszty należy wliczyć w koszt przedmiotu, zgodnie z regulaminem allegro.

Gość gość
to było zapakowane w byle jaki karton co wystawiają pod sklepem i owinięte taśmą klejącą i dał to swojej dziewczynie aby wysłała tak mi powiedział

Gość gość
właśnie o to mi chodzi,że wszystko powinno być wliczone i nie wiem co mam mu teraz napisać,bo nie odbiera

Gość gość
napisz mu, ze zgalaszasz sprawe na policje :)

Gość gość
że zgłaszam na policję,bo jest to oszukiwanie na kosztach wysyłki co jest w regulaminie Allegro...

Gość gość
jeżeli przyjęłaś warunki aukcji i zgodziłaś się wydać na wysyłkę 30 zł to nie musi Ci nic zwracać. Nie wiesz ile wydał na paliwo, na opakowanie itp. Dlatego od razu, przed kupnem pyta się o takie rzeczy. Sprzedawcy na Allegro nie działają charytatywnie tylko dla dochodu, skoro tyle naliczył, ty się zgodziłaś więc o co się czepiasz?

Gość gość
Komunikacja najlepiej mailowa, żeby mieć dowód. Jak powiedział ok to sam przyznał, że wziął wiecej niż powinien za przesyłkę.

Gość gość
w byle jaki karton co wystawiają pod sklepem - takie najzwyklejsze kartony kosztują nawet 10 zł, zależy od rozmiarów kartona

Gość gość
"Sprzedawcy na Allegro nie działają charytatywnie tylko dla dochodu, skoro tyle naliczył, ty się zgodziłaś więc o co się czepiasz" O to, że naliczył niezgodnie z regulaminem. Czego Ty nie rozumiesz? Poza tym autorka zapłaciła za przesyłkę kurierem, a zostala wysłana zwykłą paczką pocztową. Tego tez nie rozumiesz?

Gość gość
możesz tylko wystawić negatywa...

Gość gość
możesz tylko wystawić negatywa, policja się tym nie zajmie bo kwota jest za mała a allegro to już na 100% oleje sprawę

Gość gość
Mozna rozpoczac spor allegro.

Gość gość
ok dzięki za odpowiedź. Napisałam,że ostateczny termin do zapłaty ma do jutra do godziny 17stej.