Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jaki zawód wybrać kto doradzi

Polecane posty

Gość gość

Witam was, mam problem. Jestem po maturze, wyjechałam za granice i teraz chcą mnie przekierować by uczyć się już języka pod zawód. Problem w tym, że ja nie mam żadnego pomysłu. Myślałam, na początku, że może mi dadzą jakąś listę i wtedy będę mogla sobie wybrać. Mam jednak powiedzieć co chcę robić a oni mnie już pokierują. Macie jakieś pomysły? Podpowiem, że nie lubię monotonnej, lubię coś załatwiać być tu i tam. Gdzie mogłabym pracować?

Gość gość
Nikt? :(

Gość Nikt za Ciebie tego nie
wymysli, przeciez Cie nie znamy

Gość krzywypenis
Agencja Towarzyska.

Gość hermionaona
ale kto Cię chce przekierowywać?

Gość Chaquel Dema
a jest cos co bys chciala robic? :classic_cool:

Gość gość
Jobcenter, inaczej arbeitsamt. :) No własnie nie ma nic takiego, nic nie przychodzi mi na myśl, nie znam może zbyt wiele nazw zawodów i to dlatego. Myslałam, żeby może pracowac jakos socjalnie? Lubie pomagać ludziom :)

Gość gość
i dlateo tez napisalam, że lubie pobyć a to tu troche cos załatwić, a potem tam trochę itd. Tak, żeby moja praca nie wyglądała codziennie tak samo jak jakis robot.

Praca socjalna to ciężki kawałek chleba, wiem coś o tym. Może zagranicą wygląda to inaczej, ale w Polsce nie da się z tego wyżyć – starasz się pomóc rodzinom za marne grosze, a w dodatku oni najczęściej tej pomocy nie chcą. Dlatego chcę zmienić branżę, a że też lubię codziennie robić coś innego myślałam o byciu przedstawicielem handlowym :) Znalazłam nawet fajne ogłoszenie http://www.iqfm.pl/praca/przedstawiciel-handlowy/. A co u autorki wątku – udało się coś znaleźć?

Za granicą pracownik socjalny to dobry zawód. Jakie warunki Arbeitsamt C**proponuje? Jak będą tego zawodu uczyć? Długo jesteś w de?

Gość gość
znowu kolejny polaczek bez rozumu czlowieku pomysl na zycie to sie samemy wybiera 🌼 aaah filmik taki piekny filmik tralala no no wlasnie no 🌼 www.youtube.com/watch?v=H3VsYINcR2I

Gość gość
zegarmistrz albo kaskader - obydwa wymarzone i nie wiem który wybrac

Może spróbuj siebie doświadczyć tj. zrób sobie praktykę to tu to tam. Naucz się pracy przez internet np. inwestuj na giełdzie. Ale doprowadź te zadania do końca. www,dream-factory.pl/