Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dzieci bez opieki

Polecane posty

Gość gość

Hej, mam problem i nie bardzo wiem jak mam to rozegrać. Otóż moja koleżanka ma 3 dzieci: 1 i 2 klasa oraz 5 latek. Wszystko fajnie, ale ostatnio wyjechała sobie na 3 dni i pozostawiła dzieci pod opieką dziadków, którzy "lubią" sobie wypić. Dziś to samo. Oświadczyła, że nie będzie jej jeden dzień i noc. Musiałam odebrać jej dzieci ze szkoły, pomóc w zadaniu. Niby nic, ale moja mama dostaje szału. Stwierdziła, że to skrajna nieodpowiedzialność. Sama mam 2 dzieci i nie wyobrażam sobie zostawić je bez opieki. Próbowałam jej i jej chłopakowi wytłumaczyć, że takie zachowanie może zakończyć się tragedią i więzieniem, ale oboje bagatelizują sprawę. Co robić?

Gość Chaquel Dema
nic nie MUSIALAS po prostu to ZROBILAS

Gość gość
jak następnym razem zostawi dzieci z pijanymi dziadkami zadzwoń na policję. Mój syn był na ogródku z babcią, sąsiad babci zrobił drinka, a inny zadzwonił po policję. 5 lat w zawieszeniu. Ledwo się wymigała od więzienia (tylko ze wzgl na stan zdrowia) Miała 0,5 promila. Nie miała prawa mieć nawet 0,1 (wg sędziny) Jeszcze ja miałam problemy :o