Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

e_dyta

Chyba mam RAKA piersi pomocy

Polecane posty

Polimorficzne mikrozwapnienia na obszarze 3 cm. W sklali Birads 4c. Czekam na wizytę u onkologa i bardzo sie boję dalszej diagnostyki, może ktoś miał tki problem?

Gość gość
nie jestem specjalistą ale zwapnienia piersi to nic nadzwyczajnego w pewnym wieku wiec nei ma co panikować, ciesz się że jesteś diagnozowana, zawsze lepiej wykryć małą uleczalną zmianę niż zorientować ze się ma raka zaawansowanego z przerzutami

Gość gość
ile masz lat ? rodziłaś ? karmiłaś piersią ? stosowałaś tabletki anty ?

4c to zmiana o wysokim ryzyku złośliwości. Mam dopiero 37 lat, 15 letnią córkę i kilka chorób nowotworowych w rodzinie. Chyba mam się czym martwić...

Gość gość
Wszystko bedzie dobrze , nie wpadaj w panike. Nie jest zle !!!!

Gość gość
karmienie piersią zapobiega rakowi piersi nie stosowałaś hormonów nie zamartwiaj się na zapas będzie dobrze, myśl pozytywnie

Dzięki za pocieszenie. Mam nadzieje że to tylko łagodne zmiany, Ale jeśli okażą się złośliwe czy powinnam zrobić vcórce badania genetyczne?

Gość gość
trzymam kciuki aby wszystko było dobrze! :) nie wpadaj w panikę bądź dobrej myśli. najważniejsze że robisz badania bo nawet jeśli rak to jeśli jest w miare szybko wykryty jest w 100% uleczalny :) głowa do góry!!! :)

Gość gość
a badania zrobilaś bo wykryłaś jakiegoś guza czy jak?

Gość Bartoszcall
Wiem że to nie łatwe ale bądź zawsze pozytywnej myśli, przed tobą sprawdzian, bądź silna i wytrwała a wrócisz do zdrowia. Jest wiele czynników, które doprowadzają ludzi do chorób nowotworowych, geny, wolne rodniki, złe odżywianie. W szczególności ostatnie jest plagą w społeczeństwie, i tego właśnie można uniknąć. Największa dziedziną medycyny jest profilaktyka. Lepiej zapobiegać niż wylądować na stołku. Także apeluje nie tylko do ciebie droga autorko, ale także do wszystkich, którzy czytają ten post, zainteresujcie się swoim zdrowiem, lepszym odżywianiem i suplementacją!

Gość gość
Juz pare razy u mnie wskazywalo na to najgorsze , tak sie balam , nawt wyniki krwi byly zle i potem nic. Tyle bakterii i wirusow jest i czasami tak to wyglada , czlowiek sie boi i jest nic . I u ciebie tez nie ma nic. Ja to wiem .

Pod prysznicem zawsze badam piersi i nic nigdy nie wybadam, ale ze względu na nowotwory w mojej rodzinie co 2 lata robię USG. Na ostatnim badaniu lekarz coś znalazł ale nie było to wyczuwalne w badaniu palpacyjnym. Onkolog skierował mnie na mammografię, wczoraj odebrałam ten cholerny wynik. Kolejna konsultacja onkologa w piątek. Z tego co wyczytałam w necie następna będzie biopsja i albo wycięcie zmiany albomastektomia

Gość gość
kup sobie olej z pestek moreli, zawiera wit B17, ta witamina ponoć jest lekarstwem na raka pij codziennie rano łyżeczkę tego olejku na czczo szukaj w sklepach zielarskich, internecie nie kosztuje fortuny a może ocali ci życie 250ml kosztuje ok 25 zł poczytaj w internecie o wit B17, zawierają ją także pestki innych owoców, migdały

Gość żę tak powiem
skoro ten guzek był nie do wykrycia w badaniu palpacyjnym to pewnie jest bardzo mały. Wiem że to trudne ale nie panikuj, poza tym lekarze często zawyżają grupy BIRADS sama miałam grupę 4 i wskazania do BAC mimo że lekarz powiedział że jest małe ryzyko że to zmiana złośliwa. Przy małym guzku pewnie zrobią operację oszczędzającą, wytną tylko sam guzek z marginesem zdrowych tkanek. Głowa do góry

Gość gość
Jestem Wolontariuszem działającym w Polskiej Fundacji Onkologii - pomagamy osobom chorym na raka i rodzinom takich osób - więcej informacji jak zostać Podopiecznym Fundacji na stronie Fundacji. Szukamy też Wolontariuszy - osoby, które chcą pomagać. www.pfo.pink

Gość gość
i co, karmienie cysiem cię nie uchroniło??;-/ a takie się lepsze czujecie

Gość gość
przestań podnosić tematy sprzed 2 lat! spamerze %#$^$%

Gość gość
Znalazłam wspaniały film z historiami osób chorych na raka, którzy stosowali leczenie terapią hipertermii onkologicznej i którym hipertermia bardzo pomogła. Warto obejrzeć, naprawdę bardzo wzruszające: https://www.youtube.com/watch?v=aNtVjoE_O6k&a mp ;a mp ;t=156s