Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zatrucie czadem w ciazy pomocy

Polecane posty

Gość gość

Bardzo sie przestraszylam bo u nas w domu zaczal wydzielac sie czad z lazienki, w momencie kiedy zaczelam nalewac corce wode do wanny. Mamy czujnik wiec wlaczyl sie alarm i pokazal 370 jednostek, ale do czasu wlaczenia alarmu bylam w lazience okolo 30 sekund max minuta. Maz mnie nastraszyl ze mam natychmiast otwierac okna i wyjsc na dwor, zaczelam czytac o tym ze czad moze miec bardzo zly wplyw na plod. Nie mam nudnosci, nie boli mnie glowa ale sie zdenerwowalam i juz nie wiem jak sie czuje, bo nie wiem czy mimo wszystko to moglo zaszkodzic dziecku? Prosze o powazne odpowiedzi naprawde sie martwie

Gość gość
pomoze ktos?

Wydaje mi sie ze wszystko będzie ok, skoro na ciebie negatywnie to nie wpłynęło, dobrze sie czujesz, oni przecież przebywalas tam bardzo krótko. Nie martw sie

Gość gość
Czuje sie dobrze, bardziej zdenerwowana jestem, glowa nie boli, nudnosci nie mam. Dzwonilismy na pogotowie i straz pozarna zapytac na wszelki wypadek, mowili ze jak szybko zareagowalismy to raczej nie ma powodu do obaw, jesli nie mam zadnych dolegliwosci. Ale z kolei w necie wyczytalam ze nawet jak kobieta nie ma dolegliwosci to na plod moze to zle wplynac, tylko wydaje mi sie ze to bylo bardzo krotko i nic nie powinno byc, ale strach jest. Moze ktos mial pdoobna sytuacje?

zawsze możesz jechać na IP, powiedzieć, że macie alarm który się włączył i że masz lekkie zawroty głowy, zrobią Ci badania z krwi, być może USG, lepiej dmuchać na zimne w takim przypadku.

Gość gość
Nie chcialabym siac paniki i samej siebie straszyc, bo objawow nie mam zadnych i bylam tam doslownie kilkadziesiat sekund. Na pogotowiu powiedzieli ze jakby wystapily objawy to mam sie zglosic. Jestem w 25tc, czuje caly czas ruchy dziecka.

Gość gość
ja bym pojechała na SOR, nawet jesli miałby to byc fałszywy alarm i "zawracanie głowy" tak dla pewnosci

Gość gość
Nie wiem czy cos zrobia, skoro na pogotowiu powiedzieli ze nie ma powodow do obaw a ja czuje sie dobrze.

Gość gość
Weź wyluzuj. Pogotowie i straż pożarna mówi ci żebyś nie panikowała, czujesz ruchy dziecka, nie masz nudności, nawet bólu głowy, nie wiem co jeszcze chcesz usłyszeć.

Gość gość
kobieto, spokojnie miałaś ciągle tlen we krwi, który dotleniał Ci dzidzię :) jeżeli nawet Ty nie poczułaś zawrotu w głowie to nie ma szansy abyś była niedotleniona, bez obaw :)

Gość gość
niby dobrze sie czuje ale wciaz mam stresa:( ktos jeszcze sie wypowie?

Gość gość
ja się aż tak nie znam ale w filmie kiedyś było że wszyscy stracili przytomność poza matką która byłą w zaawansowanej ciąży bo jej organizm inaczej filtrował - myśle że te pare sekund nic nie zdziałało złego - spokojnie

Gość gość
A ja za namową męża w takiej sytuacji podjechałam do szpitala na oddział ginekologiczny. Zatrzymali mnie na obserwację na 2 dni mimo że wszystko wydawało się być ok. Robili ktg, zbadali krew. Może faktycznie lepiej dmuchać na zimne

Gość zembik
Dlatego sie tyle razy powtarza, ze przezorny zawsze ubezpieczony i ludzie nie sluchaja... polecam sobie sprawdzic oferte sklepu smarthome24.pl maja jedne z lepszych czujnikow czadu dostepnych na rynku i pamietajcie za wlasne bezpieczenstwo i za zdrowie nie ma czegos takiego jak za wysoka cena! Jest to bezcenne i powinnismy o tym pamietac.

Gość gość
Zatrucie czadem jest bardzo niebezpieczne dla życia dlatego zawsze trzeba dbać o komin i wentylacje w domu. Warto zgłosić się do sprawdzonej firmy kominiarskiej, zamiast samemu się tym zajmować. Jeżeli mieszkacie w Szczecinie lub okolicach to mogę wam polecić www.orell.pl Zajmują się moim kominem od lat.