Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Świtezianka_

Moczenie noce 7 latka

Polecane posty

Gość Świtezianka_
No właśnie młodszy syn zupełnie nie ma tego problemu.

Gość truskavvka w czekoladzie
wysłałam maila

Gość Świtezianka_
Dzięki!

Gość gość
Wiesz co jeszcze możesz zrobić nadanie na poziom cukru we krwi. Nietrzymanie moczu może być objawem cukrzycy, choć w tym przypadku to mało prawdopodobne bo dziecko tak ma od małego.

Gość gość
Autorko mój mąż tez miał taki problem. Nie raz dostał lanie ze poklikał się w nocy .Przeszło mu jak miał 10 lat .

Witam Do niedawna mieliśmy ten sam problem. Córka ciągle się moczyła w nocy, można powiedzieć, że od urodzenia, z małymi przerwami, raz było lepiej, raz gorzej. Po przeczytaniu wypowiedzi innych rodziców zdecydowaliśmy się na kupno alarmu wybudzeniowego. Gdybym wiedziała, że tak zadziała to kupiłabym go już rok temu - polecane po ukończeniu 5 roku życia. Od miesiąca córka sama wstaje do toalety. Po ok tygodniu alarmowych nocy skończyło się obsikiwanie, mam nadzieję że na zawsze.

Gość Świtezianka_
No właśnie ostatnio urolog, po rocznym leczeniu synka driptane, zasugerował nam, byśmy kupili taki aparat. Ale jestem sceptycznie nastawiona jestem. Na jakiej zasadzie to działa? Wiem, że jak pojawia się wilgoć, minibudzik wybudza dziecko. Ale jak to ma leczyć?

Alarm "pozwala" zauważyć zależność między pełnym pęcherzem a koniecznością udania się do toalety. Początkowo dziecko jest budzone przez alarm, kiedy tylko krople moczu znajdą się na majtkach. Potem mózg sam zaczyna budzić dziecko, kiedy pęcherz jest pełny. Ja też byłam sceptycznie nastawiona, jednak postanowiłam spróbować - lepsze to niż leki. Kupiłam używany alarm bezprzewodowy, a nowe majtki dokupiłam na allegro.

Gość Świtezianka_
Coca cola=> dzięki 🌻 a jakiej firmy miałaś alarm?

Kupiłam alarm Rodgera, bezprzewodowy. Jest fajny bo czujnik reaguje tylko na mocz. No i nie ma kabelków ale jest dość drogi.