Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Tablet czy netbook

Polecane posty

Gość gość

Potrzebuję czegoś na uczelnię. Studiuję Filologię Angielska więc głównie będę korzystać z internetu i słownika. Nie szukam skomplikowanej technologii. Tablet to nowoczesne rozwiązanie, ale nigdy nie miałam z tym do czynienia. jednak zajmuje mało miejsca, łatwo przenosić. Netbook jest o tyle wygodniejszy w użytkowaniu, że posiada klawiaturę, ale może do przeglądania internetu z powodzeniem wystarczy tablet ? Co możecie mi polecić ?

Gość mandarynkowa poziomka
lenovo s210 ma dotykowy ekran, klawiaturę, waży 1,4 kg. Ja odbieram taki w weekend.Mam nadzieje że będę zadowolna

Gość Roman1982
Do poważniejszych zastosowań wolałbym mały notebook (11.6", Pentium/Celeron, od ok.1200pln). Netbooki z Atomem są mało wydajne. Netbooki z procesorami AMD szysze, ale to jeszcze nie to. Tablety są ok do grania w gierki i przeglądania stron od czasu do czasu, do pisania... sms ok. Do pisania dłuższych tekstów lepsza fizyczna klawiatura, niż tablet (z protezą) udający netbooka.

Gość Roman1982
W domu mogłabyś podłaczyć duży monitor+klawiaturę+mysz i korzystać jak ze stacjonarnego. Asus X201/X202/S200 (ceny w przedziale 1299-1999pln, Pentium 1.5GHz - Core i3 1.8GHz)

Gość Roman1982
Do samego PRZEGLĄDANIA internetu/CZYTANIA książek tablet z dobrym ekranem będzie ok. Jednak ekran powinien być typu IPS i mieć możliwie wysoką rozdzielczość: - 7" 1024x600 jest ok, lepiej 1280x800. - 8" 1024x768 jest ok - 10" - popularne 1024x768 wystarczy na styk, ale 2048x1536 byłoby lepsze