Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaniedbana

Dbanie o skórę 20 plus

Polecane posty

Gość zaniedbana

Dobry wieczór! Chciałabym zapytać panie 20+ jak dbają o swoją skórę? Twarz: myję delikatnym mleczkiem, mam dwa kremy nawilżające na dzień i na noc, i dodatkowo dwa pod oczy. Maluję się tylko jak gdzieś wychodzę (no nie do sklepu pod domem, ale załóżmy choćby na uczelnię) i też staram się robić lekki makijaż. Podkład filtrami UV, latem nawilżający, zimą ochronny lekko natłuszczający. Po powrocie do domu zmywam makijaż i wklepuję krem :) Mam to szczęście, że mój facet woli mnie bez makijażu więc dwie pieczenie na jednym ogniu :P Ciało: staram się myć naprzemiennie - zimną i ciepłą wodą. Po wyjściu spod prysznica wklepuję w skórę oliwkę. Co tydzień robię piling z kawy. Mam też kremy do stóp i dłoni. Dłonie smaruję kremem nawilżającym po każdym myciu. Staram się nie zmywać ani nie stosować detergentów bez rękawic. No i chronię dłonie przed wyjściem kiedy jest już zimno. A Wy?

Gość zaniedbana
halo?

Gość gość
Po co ci dwa kremy pod oczy? KOSMETOLOG

Gość zaniedbana
Mam taki tłusty na noc, i lżejszy na dzień ;)

Gość gość
Bez sensu. Jakich firm masz te kremy?

Gość zaniedbana
Mam zaufaną panią kosmetyczkę i jej zaufałam :) Kremy mam z dr irena eris. Jeden jest niby "na dzień i na noc" ale jest za ciężki na dzień. A ten drugi jest typowy na dzień :) Nie kupuję tych preparatów u niej więc nie wkręca mnie żeby zarobić ;) Nie o mnie ma być ten wątek byłam ciekawa jak o skórę dbają moje rówieśniczki.

Gość gość
ja stosuję serię Happy Per Aqua. słyszałam o niej pochlebne opinie, postanowiłam wypróbować i nie żałuję. do tego stosuję płyn micelarny.

Gość gość
Niektore Twoje rowiesniczki nie uzywają zadnych kremow. Niestety przez to stan cery niektórych osob jest tragiczny, nawet nie zdają sobie z tego sprawy. Ja moim klientkom zalecam stosowanie takich kosmetykow jak ja uzywam do zabiegow, ale w wresji detalicznej, tylko taka pielęgnacja ma sens. W zwykłej drogerii nie znajdziesz kremów, które mają tyle składników aktywnych co kosmetyki profesjonalne. Po zastosowaniu tych kosmetykow klientki widzą znaczną róznicę. Oczywiście nikomu nic nie wciskam, jak to piszesz, to klient decyduje co jest dla niego najlepsze :)

pytanie: po co ci w ogole krem pod oczy? najlepsze kosmetyczki (i nie mam tu na mysli jakichs polskich mariolek, tylko profesjonaliski po najlepszych szkolach ze stanow) twierdza, ze krem pod oczy to strata pieniedzy.

Gość gość
Jako kosmetolog mogę ci powiedzieć, ze kremy pod oczy są lżejszą formą kremu do twarzy. Skóra wokół oczu jest cieńsza od reszty twarzy dlatego niektore osoby mogą podrazniac kremy stosowane na twarz. To prawda, ze w Polsce rola kremów pod oczy jest troszkę przereklamowana :) Osobiscie uzywam kremy pod oczy.

Gość gość
Kosmetyki "profesjonalne" czy nie, to nie ma znaczenia. Trzeba umieć czytać składy i na tej podstawie wybierać (i często okazuje się, że krem za 20 zł to składowa perełka, a ten za 200 to woda, gliceryna i silikon w ładnym opakowaniu).

Gość gość
Jasne , za 20 zł składowa perełka hehehehehe Moze masz na mysli np. na mysli krem ziaja z kwasem hialuronowym? Jest w nim tyle samo kwasu hialuronowego co konserwantów. Jest wypisany na koncu składu :) Zyczę powodzenia w uzywaniu pseudo kremików. Nie mówie, ze trzeba uzywac kremy za 200 zł bo to lekka przesada, ale w przedziale cenowym 60-120 mozna znalezc duzo ciekawych produktow. Oczywiscie nie w zwykłej drogerii. Podaj mi przykład wartościowego kremu za 20 zl to wierzę.