Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość klaudia2684

Ból głowy przy schylaniu się i nie tylko

Polecane posty

Gość klaudia2684

Witam, mam takie pytanie : jestem w 13 tygodniu ciąży i bardzo często boli mnie głowa, najbardziej przy schylaniu się chociaż nie tylko. Ostatnio jak szłam po schodach (cały dzień bolała mnie głowa) a mieszkam na czwartym piętrze w głowie zaczęło mi pulsować. Czy któraś z was miała coś podobnego ? Czy to może być groźne proszę o wasze opinie

Gość gość
nadcisnienie tetnicze. a cisnienie masz ok????????

Gość gość
To może mieć związek z hormonami, ale nie musi. Mierzysz regularnie ciśnienie? Może zasięgnij porady lekarza.

Gość klaudia2684
tak chorowałam kiedys na nadciśnienie. Lekarz kazał mierzyć codziennie i jest wszystko dobrze wiec nie wiem skąd sie to może wziąć.. :/

Gość gość
koniecznie powiedz to lekarzowi! to może być coś niegroźnego ale lepiej skonsultować się z lekarzem, żeby później nie było płaczu. dużo zdrówka i zdrowego maleństwa :)

Gość klaudia2684
Na badaniach prenatalnych byłam we wtorek 24.09 i lekarz powiedział, że z maluszkiem wszystko w porządku. Do mojego ginekologa idę dopiero w poniedziałek 30.09. Pracuje w salonie gier po 12 godzin (zazwyczaj wychodzi mi 15-16 dni w miesiącu ) niestety klienci mogą palić, otwieram zawsze okno żeby wdychać świeże powietrze i nie czuć się jak w wędzarni ale ostatnio przez to też się rozchorowałam. Czy dym z papierosa może mieć coś wspólnego z moimi bólami ?

Gość gość
pewnie ze tak.

Gość gość
Jeśli ból przy pochylaniu pojawia się w częsci czołowej głowy, nad nosem, to mogą być bóle zatok. trzeba odwiedzić laryngologa.

Gość klaudia2684
właśnie ból pojawia się z tyłu głowy najczęściej, czasami jak rano wstanę z łóżka to boli i potrafi tak się utrzymywać cały dzień :/ nie jest jakiś strasznie silny ale bardzo dokuczliwy

Gość marka9
Z bólem głowy nie ma żartów. Powodem może być zbytnie zadymienie pomieszczeń, w których pracujesz, ale też może być nieskończenie innych. Proponuję abyś zwróciła się z problemem do neurologa, przestawiła swój problem a ten (uwzględniając Twój błogosławiony stan) podejmie właściwy kierunek leczenia, który nie musi wiązać się z lekami zagrażającymi zdrowiu maluszka.

hej dokladnie mam ten sam problem z tymi bólami głowy tylko ze ja nie mam nikogo palącego w otoczeniu czyli dym tytoniowy odpada ciśnienie miałam w 1 ciązy teraz na razie nie było tego problemu ale tez nie wiem co sie dzieje jak wstaje z łożka to juz boli przy pochyleniu kiedyś czytalam na ten temat ze to moze byc od kręgosłupa ale jeszcze tego nie sprawdziam osobiscie bóle nie sa silne ale uciązliwe :(

Gość marka9
Nie wiem czy wiesz malgosia230292, że zwyrodnienia kręgosłupa mogą być powodem potężnych migren (tzw migrena szyjna) Warto więc zadbać o kręgosłup, aby uniknąć przykrych niespodzianek.

Gość klaudia2684
byłam u mojego ginekologa i powiedziała mi, że muszę iść do neurologa. Oczywiście zarejestrowałam sie prywatnie na poniedziałek bo na nfz prędzej bym urodziła ...:/ dzisiaj mnie nie boli i czuje sie elegancko do pracy też na razie nie chodzę zrezygnowałam i do konca tygodnia siedze w domu, zobaczymy co powie mi neurolog. Z dzidzia na szczęście wszystko w porządku ;) malgosia230292 ja też jak tylko rano wstanę z łóżka żeby zrobić siusiu od razu mnie boli .. wczoraj miałam taki atak że myślałam żę pęknie mi głowa i żle się czułam cały czas. Czytałam na internecie że to niby normalne i jest to jeden z głównych objawów w ciąży ale żeby te bóle były aż tak silne ? najlepiej nic nie robić tylko leżeć ale ile tak można ? ...

Gość ewe30
ja tak mialam od kregoslupa szyjnego, mam przepukline krazka miedzykregowego, potocznie wypadniety dysk.. dopiero po sesjach z osteopata ucichlo, w ciazy moze cos Tobie uciska? i sie jakos uaktywnilo?

Gość ewe30
o no wlasnie po wstaniu bolalo mnie najgorzej, dopiero jak porobilam cwiczenia na kregoslup szyjny to ustawalo po godzince / 2, do tego paracetamol, ah no i starac sie unikac kompa, czytania ksiazek, najlepiej jakis goracy oklad, ja mialam poduszke elektryczna na szyje, zobacz, jak to podziala to znaczy ze od gregoslupa

Gość klaudia2684
ewe30 nigdy mnie miałam problemu z kregosłupem właśnie.. na poczatku mnie bolał troche, ale to na samym dole i to pewnie dlatego że prace mam siedzącą i siedze po 12 h :/ teraz aktualnie żadnych bóli dotyczacych kręgosłupa nie czuje

Gość klaudia2684
poczekam do poniedziałku co mi powie neurolog bo bardzo ciekawa jestem, przy kompie i tak często sie siedze, najgorzej w pracy własnie jest na razie wolne mam to odpoczywam

Gość gość
ale to nie oto chodzi,ze boli kregosłup:) mnie też nie bolal, a mialam ucisk glowy i zawroty od szyjnego odcinka kręgosłupa:)

Gość klaudia2684
aa no to chyba, że tak ;) zobaczymy co z tego wyniknie bo na prawde ból czasami nie do wytrzymania :/

Gość gość
mi masaże bardzo pomogły:) a tez nabiegalam sie po lekarzach, neurolog, tomografia, rezosnas, a to "TYLKO" :D kręgosłup

Gość klaudia2684
to musze mojemu powiedzieć żeby mi jakis masaż zrobił hehe ;) no bo szczerze ja bym nawet nie pomyślała że taki ból głowy może być od kręgosłupa ;)

Gość gość
ja kiedys też, dlatego tak późno wyszło,ze to kręgosłup:)

Gość mammamiła
U mnie tak zaczynało się zapalenie zatok

Gość małgosia230292
a widzicie czyli podsunełam myśl z kręgoslupem teraz znowu znalazłam przyczyne u siebie tak jak pisalam w pierwszej ciązy nadcisnienie teraz znowu czesto za niskie ciśnienie choc troche mi spadnie juz czuje bol głowy wiadomo tabletek nie moge to robie sobie słaba rozpuszczalną kawe z mlekiem i to mi pomaga na 100% fajnie ze znalazłam przyczyne ale ciało potrafi nas zaskakiwac 2 ciąze i jak sie róznia juz widze ze 1 całkiem inaczej przebiegała :) pozdrawiam