Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nonsensowa

mam się czym martwić

Polecane posty

Gość nonsensowa

A więc zacznę od tego, że mam 19 lat. no i mój problem polega na tym, iż martwię się o moją miesiączkę. nie mam jej regularnie nieraz zaczynała mi się kilka dni wcześniej, czasem nawet tydzień ale zawsze trwała mniej więcej tyle samo 6-7 dni. nie wiem czy to ważne ale napiszę iż pierwszy dzień zawsze miałam na lajcie lekkie plamienie 2-4 dzien krwawiłam sporo a reszta dni to też już takie małe,ledwo zauważalne. Ostatnio gdy miałam okres i był 6 dzień- więc już w sumie końcówka to wtedy współżyłam z chłopakiem. no i normalnie na drugi dzień nie powinnam mieć już plamienia, a miałam go jeszcze przez następne 5dni. no jakoś nie specjalnie mnie to zmartwiło, ponieważ pomyślałam, że to przez te nasze współżycie. następny okres zaczął mi się o 15 dni wcześniej! to mnie trochę przeraziło, ponieważ nigdy tak nie miałam. 15 dni to jednak sporo. no i pierwszy dzień i następne 3 było to takie małe plamienie, bardzo małe ale było, 5 dnia zaczął się bardziej obfity a dzisiaj już jest 4 dzień tej obfitości.. mam czym się martwić? czy to normalne, że mi się tak rozregulował? za wszelkie błędy przepraszam, pisałam to szybko smile pozdrawiam.

Gość gość
No gdy okres trwa ponad 7 dni to już do ginekologa powinnaś pójść...

Gość gość
Idź do ginekologa.

Gość gość
i pamiętaj, że każdy seks bez zabezpieczenia może skutkować ciążą

Gość nonsensowa
nie no zawsze się zabezpieczamy. tak wiem że nic nie daje 100% ale my stosujemy i prezerwatywę i stosunek przerywany.

Gość gość
Przepraszam, ale skąd nagle wyskoczył temat ciąży, bo nie rozumiem? Dziewczyna ma zaburzenia hormonalne w żaden sposób nie związane z ciążą, które koniecznie trzeba skonsultować z lekarzem. Między innymi po to, żeby jak przyjdzie czas na ciążę nie było płaczu.

Gość gość
Na bzykanie za wcześnie

Gość nonsensowa
do gościa: może Ty się bzykasz, bo ja ze swoim partnerem współżyje.

Gość nonsensowa
A co może być przyczyną takich zaburzeń hormonalnych?

Gość gość
Jedzenie, które jesz; powietrze, którym oddychasz; Twój tryb życia.

Gość gość
może sie denerwujesz czyms bardzo? ja tak miałam w maturę, okres miałam 2 tygodnie za wczesnie :/