Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość stanowczenie

jak sformulowac wiadomosc do profesora

Polecane posty

Gość stanowczenie

ze przesylam mu plan pracy i chce zeby go zatwierdzil

Gość vbnmvgbhnj
Właśnie tak. Ja pierdziele, następny student który maila nie potrafi napisac...

Gość gość
Witam, W załączniku przesyłam plan pracy licencjackiej(dyplomowej, magisterskiej, inżynierskiej itp) do tematu: "nazwa tematu" Czekam na Pana opinię. Z poważaniem Imię i Nazwisko

Gość vbnmvgbhnj
Nie "witam" tylko Szanowny Panie Profesorze. U mnie na uczelni nie odpisywali na maile rozpoczęte słowem "witam". Gdzie go witasz? U niego w domu przed jego własnym komputerem?

Gość gość
Jesteś studentem czy chodzisz do zawodówki ?

Witam jest jak najbardziej ok i w ogóle napisz tak, jak ktoś powyżej to sformułował :) Moja babcia jest profesorem i nieraz pękałyśmy ze śmiechu kiedy czytała na glos wielce wymyślne maile od swoich studentów :D a niektórzy to mieli fantazję :D

Gość gość
A u mnie na Uniwersytecie Śląskim piszemy witam bądź dzien dobry. Profersorowie też tak nam odpisuja.

Gość vbnmvgbhnj
Pewnie zależy od kierunku. Nie chodzi o to żeby było "wymyślnie" tylko nie wyobrażam sobie napisać do promotora czy profesora "witam". Jak go spotykasz na uczelni też mówisz "witam"? "Szanowny Panie Profesorze" jest poprawnie. Witać to możesz kolegę. Wiadomo - większość i na takiego maila odpisze ale to nieeleganckie.

Gość gość
Obywatelu Profesorze

Gość gość
Nie pisze sie witam idioci,to moze napiśac zwierzchnik albo profesor nigdy jednostka podlegla.douczcie sie matoly!

Gość nennia
Jasne, na UŚ tak piszecie. Ciekawe gdzie, pewnie na WNSie. Bo profesorowie z UŚ nie odpisują na maile zaczynające się od witam. Witać to możesz gości w domu. A maila piszesz tak: Szanowny Panie Profesorze, w załączniku przesyłam plan pracy i bardzo proszę o jego zatwierdzenie lub ewentualne uwagi. Łącząc wyrazy szacunku Imie i nazwisko.

Gość spaślak_
a mnie sie wydaje że im bardziej zakompleksiony profesor akademicki tym wieksze fochy stroi i nie odpisze. normalni nie maja problemu aby studentom powiedziec witam a nie tylko na maila odpowiedziec. to nie szkoła średnia gdzie byle tłuk po zaocznej pedagogice wymaga aby zwracac sie do niej pani profesor najlepiej jeszcze mowiac zrobic sklon rodem z japonskich kreskowek. nie wiem gdzie wy studiujecie ale ja tylko jednego w zyciu spotkalem ktory sie nie podpisal w indeksie i zwrocil uwage ze on juz nie jest doktorem i podpisze sie jak mu wlasciwy tytul wpisza i mial ku temu powod. za to przynajmniej kilku takich ktorzy na poczatku egzaminu ustnego witali sie ze studentami podajac reke a juz nie odpisanie na maila bo ktos napisal witam czyli ogolnie przyjety zwyczajowy zwrot w tego typu korespondencji jest kuriozalne. jak nie odpisze to w nastepnym napisz mu witam jego magnificencję(doceni ze juz w fotelu rektora go widzisz) wielce szanownego pana profesora (zw.) dr inż. xx kierownika instytutu ble ble , autora takich wspanialych dziel (tu wymien) to moze wteyd odpisze. no ale w dobie gdy mozna zostac profesorem nawet od malowania paznokci albo profesorem ktory sie mianuje specjalista od katastrof na podstawie tego ze w dziecinstwie sklejal samoloty nie ma sie co dziwic

Gość gość
Spotkanie dwóch zakompleksionych zezulców to dopiero musi być cyrk :D

Gość spaślak_
oni sie nie spotykaja bo sa pochlonięci ciąłym wysciegiem kto pierwszy profesorowi dlugopis poda jak mu upadnie albo kto ostatni opusci budynek niezauwazony przez nocnego stroza. znam jednego takieog ktory pracuje nawet w sierpniu mimo ze jest absolutny zakaz bo jest wylaczona wentylacja - to laboratorium chemiczne :D no ale wynik najwazniejszy jak w korporacji.

Gość nennia
Cóż, niektórzy po prostu znają język polski, inni nie. Tym, którzy nie znają i nie wiedza kiedy się "witam" stosuje, proponuje wrócić do podstawówki. Minimum kultury trzeba jednak wykazywać.

Gość spaślak_
a co proponujesz tym ktorzy nie wiedza ze jezyk ewoluuje i obecnie witam to forma ogolnie przyjeta w korespondencji mejlowej ? czytam dosc duzo mejli i moze 1 na 50 zaczyna sie od czegos innego niz witam.

Gość nennia
Jakby Ci to powiedzieć, jestem doktorem nauk humanistycznych, polonistą i wiem, że "witam" nie jest właściwe. Nie w sytuacji, kiedy ktoś o niższym statusie pisze do kogoś o wyższym statusie. Bo to niegrzeczne i protekcjonalne, a że jest błędnie i powszechnie używane, to inna sprawa.

Gość gość
Jedna nennia wlasciwa pośrod bandy idiotow.i jeszcze jeden wpis ok.reszta dno i niedouki

Gość rafciu
Kapitan Ameryka: Wojna bohaterów (2016) dostępny już do pobrania oraz online >>>http://d8x.pl/r/wgnkapitan-ameryka-wojna-bohaterow-2016 >>>http://d8x.pl/r/wgnkapitan-ameryka-wojna-bohaterow-2016 >>>http://d8x.pl/r/wgnkapitan-ameryka-wojna-bohaterow-2016 W filmie „Kapitan Ameryka: Wojna bohaterów”, będącym bezpośrednią kontynuacją hitowego „Avengers: Czas Ultrona”, Steve Rogers aka Kapitan Ameryka staje na czele nowej drużyny Avengers, by ponownie ocalić ludzkość przed zagładą. W czasie kolejnej międzynarodowej akcji z udziałem superbohaterów ponownie dochodzi do strat w ludności cywilnej. Rosną więc naciski polityczne, by poddać herosów systemowi nadzoru i utworzyć organ decydujący o stopniu ich zaangażowania w działania militarne. Sytuacja ta poważnie wpływa na atmosferę panującą wśród Avengers, którzy starają się obronić świat przed nowym, nikczemnym nieprzyjacielem.Ustawa zmuszająca superbohaterów do rejestracji i ujawnienia ich tożsamości doprowadza do konfliktu pomiędzy zwolennikami a przeciwnikami nowego prawa.

Gość rafciu
Kapitan Ameryka: Wojna bohaterów (2016) dostępny już do pobrania oraz online >>>http://d8x.pl/r/wgnkapitan-ameryka-wojna-bohaterow-2016 >>>http://d8x.pl/r/wgnkapitan-ameryka-wojna-bohaterow-2016 >>>http://d8x.pl/r/wgnkapitan-ameryka-wojna-bohaterow-2016 W filmie „Kapitan Ameryka: Wojna bohaterów”, będącym bezpośrednią kontynuacją hitowego „Avengers: Czas Ultrona”, Steve Rogers aka Kapitan Ameryka staje na czele nowej drużyny Avengers, by ponownie ocalić ludzkość przed zagładą. W czasie kolejnej międzynarodowej akcji z udziałem superbohaterów ponownie dochodzi do strat w ludności cywilnej. Rosną więc naciski polityczne, by poddać herosów systemowi nadzoru i utworzyć organ decydujący o stopniu ich zaangażowania w działania militarne. Sytuacja ta poważnie wpływa na atmosferę panującą wśród Avengers, którzy starają się obronić świat przed nowym, nikczemnym nieprzyjacielem.Ustawa zmuszająca superbohaterów do rejestracji i ujawnienia ich tożsamości doprowadza do konfliktu pomiędzy zwolennikami a przeciwnikami nowego prawa.