Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dlaczego kobiety ocenia się po wyglądzie a mężczyzn nie

Polecane posty

Gość gość

dlaczego tak jest?

Gość stop zelaza z glina
pierwsze slysze.. swoja droga jak widze gogusia z manicurem to zawsze pytam jaki lakier do paznokci zyczy sobie na imieniny :classic_cool:

Gość gość
Jak to nie?! A jak jakiś z nadwagą grubasek? Od razu wszystkie laski skreślają.

Gość gość
bo kobiety na wygladzie zyskują, a mezczyzni nie

Gość gość
No jak to nie. Wyglad ma duże znaczenie bez względu na plec

Gość gość
zawsze patrze na wyglad,inteligencje i kase u faceta, ja mam to wszystko,wiec nie chce miec zadnego przecietniaka obok siebie, bo wstyd. nie chce korzystac z jego pieniedzy, bo moi rodzice daja mi wystarczajaco duzo ale nie moglabym sie pokazac z obwiesiem w butach za 300 zl

Gość gość
W Polsce tak jest, ale poza Polska to roznie. W krajach biedniejszych kobiety przywiazuja do wygladu duza wage bo to glowna rzecz ktora moga sie wyrozniac i konkurowac. W krajach bardziej rozwinietych kobietom jest latwiej bo ludzie tak nie oceniaja.

Gość stop zelaza z glina
mnie zastanawia co innego dlaczego kryteria wygladu przewazaja nad kryteriami kompetencji w sprawach zawodowych... jednym slowem dlaczego facet o super znajomosci tematu ale brzydki wizualnie przegrywa na rozmowie kwalifikacyjnej z glupiutka panienka o dlugich nogach :classic_cool:

Gość gość
ale czy naprawde tak jest ze wyglad u kobiet wazniejszy niz u mężczyzn?

Gość stop zelaza z glina
wyglad jest wazny, bo dziewiecdziesiat procent pustakow poprzestaje na pierwszym wrazeniu ale NIE K***A NAJWAZNIEJSZY ale jak widze sytuacje gdzie wyglad kontra kompetencje zawodowe na rozmowie kwalifikacyjnej .. to SZEFIE DO PRZEDSZKOLA :classic_cool:

Gość gość
Dokladnie, moj przystojny kumpel zalatwi wszystko w dziekanacie, na katedrach, u roznych kierowniczek (tam gdzie sa wlasnie kobiety a z reguly to kobiety wszedzie sa), ja jestem c*****y z wygladu i o kazde gowno to co on ma odrazu zapewnione musze walczyc jak wyglodnialy pies. A i tak nie udaje mi sie wszystkiego zalatwic. To jest dopiero paranoja. Ja rozumiem niech sobie tak oceniaja pod katem tego czy chca sie z kims p******ic czy nie ale zeby wyglad mial wplyw na to czy jestem w stanie zalatwic jakas sprawe? Chore. To sa wlasnie te "kobiety ktore nie przywiazuja takiej wagi do wygladu jak mezczyzni" ;)

ladni zawsze mieli latwiej ;) a tak na powaznie, tylko debile zwracaja uwage wylacznie na wyglad

Gość stop zelaza z glina
ladni maja latwiej tylko POZORNIE czesto sa pustakami wierzacymi w to ze uroda zalatwi za nich wszystko :classic_cool:

Gość stop zelaza z glina
dokładnie gościu, mam to samo. jestem brzydki jak katowice w listopadzie i przez to wszędzie pod górkę, nawet do głupiej biedronki na kasę mnie nie chcę, nie mówiąc już o laskach. o kobiecie mogę sobie pomarzyć, bo nawet największe paszczury wybrzydzają na mój widok. ŻADEJ nie interesuje co mam do powiedzenia! i nie mam szans na lepsze życie to jest najgorsze....

Gość gość
bo faceci są bardziej płytcy, kobiety patrzą bardziej na charakter, wnętrze, inteligencje. Ale porządni i inteligentni faceci rzadko biorą puste lale na żony - tu już wygrywa charakter nad urodą

Gość xcvxcvxcv
bo teraz są czasy kiedy kobiety traktuje się przedmiotowo, po częsci jest to wina kobieta a po częsci mężczyzn

Gość xcvxcvxcv
"Jak to nie?! A jak jakiś z nadwagą grubasek? Od razu wszystkie laski skreślają." taaa i nie widac dziewczyn trzymających za rękę tych grubasków...

Gość gość
xcvxcvxcv masz rację, trochę faceci przez tworzenie wizerunku ekstra komputerowych lasek, zaszkodzili sobie i co tu dużo mówić mniej urodziwym kobietom też które dążą do tego ideału z okładek

Gość stop zelaza z glina
oprócz tego że jestem brzydki to również gruby, typ informatyka nerda

Gość xcvxcvxcv
musisz patrzeć n siebie bardziej obiektywnie to raz, a dwa zabrać się za siebie to poprawi twoją samoocenę, z brzydotą nic nie zrobisz ale z otyłością już tak ps. ja też nie dostałem pracy w biedronce, ale się odbiję!

"bo faceci są bardziej płytcy, kobiety patrzą bardziej na charakter, wnętrze, inteligencje" Zenujace bajki

moj facet to grubasek ze sie tak wyraze, a ja w moich oczach i nie tylko do brzydkich i glupich raczej nie naleze , trudno zebym miala spedzic zycie z facetem ktory nie ma nic ciekawego do powiedzenia, z ladnej miski sie nie najesz

Gość gość
janekrys może zamiast krytykować sam sie wypowiesz?

Gość gość
mi się podobają bardziej miśkowaci kolesie :) nie mówię tu o 100 kilowej nadwadze ale tacy troszkę grubsi są jak najbardziej ok!

Gość gość
jankerys żenująca to jest Twoja wypowiedź nie wnosząca nic do tematu ;)

Nie widzialem w swoim zyciu dziewczyny/kobiety ktora nie zwracalaby uwagi przede wszystkim na wyglad. Czasem owszem maja partnerow nieidealnych lecz tylko dlatego ze bylo to skutkiem kompromisu, z uwagi na jej swiadomosc ze nie dalaby rady zdobyc kogos jeszcze atrakcyjniejszego wizualnie

Gość fgcfv
xcvxcvxcv- po cholere sie za mnie podszywasz idioto...

Kobiety dyskryminuja nie tylko brzydkich ale i przecietnych. Mezczyzni dyskryminuja jedynie brzydkie. To dowod na to iz wyglad jest najwazniejszy wlasnie dla kobiet. Nie chce polemizowac z nikim czy tak jest czy nie. Mam swoje lata i juz wiele w zyciu widzialem. Slowo pisane (przez kobiety) nie przeklada sie w wiekszosci na to jakich wyborow dokonuja w realnym swiecie

Gość gość
jankerys to mogę tylko współczuć towarzystwa, bo ja znam masę kobiet, które nie zwracają uwagi na wygląd jeśli facet ma fajny charakter, poczucie humoru i jest inteligentny. Oczywiście są też takie, które patrzą głównie na wygląd, ale to zwykle puste panienki, które też poza wyglądem mają niewiele do zaoferowania - transakcja wymienna, "jestem ładnym pustakiem to chcę ładnego faceta" a jak laska ma coś w głowie to przede wszystkim szuka PARTNERA a nie przybocznego pasującego do torebuni