Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

tampon

Polecane posty

Gość gość

czy stosując tampony, ale tylko tampony już od jakichś trzech lat można nabawić się w końcu infekcji bo mam przeczucie, że leczę się z infekcji własnie przez tampony.

Gość gość
przestań ich na jakis czas używać i będziesz wiedziała, czy masz słuszne podejrzenia

Gość gość
Żeby nie nabawić się infekcji przez używanie tamponów należy przestrzegać zaleceń w ulotce tj. umyć dokładnie ręce przed zaaplikowaniem tamponu oraz zmieniać go maksymalnie co 8 godzin (ja zmieniam maksymalnie co cztery godziny) nawet jeżeli nie został do końca zużyty, że tak powiem.

Gość gość
Na infekcję wpływają różne czynniki np. tampony tak ale także to, że wraz z krwią wypłukujesz te właściwe bakterie mlekowe z pochwy; złe nawyki higieniczne, stres, zażywane leki i jeszcze wiele wiele innych rzeczy. Ja używam tampony sporadycznie wtedy gdy na prawdę muszę bo mam presyspozycje do łapania infekcji więc praktycznie po każdym okresie, a szczególnie wtedy gdy używałam tampony to invag dopochwowy idzie w ruch i jest o.k.

Gość Akacja33
U mnie tampony powodowały podrażnienie, czasem takie podrażnienie kończyło się infekcją. Stosuje je nadal ale rzadziej. Zmieniam je średnio co sześć godziny, przy zmianie smaruje tampon i okolice intymne provag żelem, który zawiera kwas mlekowy, dzięki niemu łagodzi podrażnienia i odświeża, mi takie rozwiązanie pomogło. Żel kupisz w aptece bez recepty.