Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pytanie do osób mieszkających w blokach

Polecane posty

Gość gość

czy słyszycie w swoim mieszkaniu odgłosy z innych mieszkań? chodzi mi np. o rozmowy, tupanie, stukanie itp. czy jest to bardzo uciążliwe?

Gość gość
słyszy się ale zupelnie nie zwraca się na to uwagi. Wręcz lubię gdy za ścianą coś się dzieje, nie mam wtedy poczucia osamotnienia :)

Gość gość
o tak non stoper slyszymy ,cos puka stuka drapie kloca sie parki lub bzykaja,echh

Gość gość
słyszę, ale mi to nie przeszkadza, chyba że wiertarka :D ja lubię tętniące życie wokół siebie, lubię ludzi,lubię jak się śmieją, rozmawiają itd powiem tylko że gdzie byś nie mieszkała będą hałasy tylko inne każdy się przyzwyczaja do swoich

Gość vaniliia
kochany audycje radiową można codziennie nagrywać w dole radio maryja w górze nałogowy alkoholik do tego zapachy z wyciągów słychać s...e po rurach, spuszczanie wody spokój w dzień, jak wszyscy się rozejdą

Gość gość
tupanie, stukanie tak ale słabo, rozmowy nie większość ludzi długo mieszkających w bloku odruchowo ciszej chodzi i mówi gorzej jak wprowadzi się ktoś kto tylko w domku mieszkał, jest bardzo głośny, nawet rozmowy jego czasem słychać i to zrozumiale

Gość alamakotama
kiedyś nocowałam u mojej mamy, w domu na wsi gdzie się wychowałam, i nie mogłam w nocy spać bo topole szumiały, żaby za głośno kumkały i pies łańcuchem dzwonił hehehe a tu gdzie mieszkam( w bloku) nie zwracam uwagi na samochody, ludzi wrzeszczących itd

Gość gość
wszystko slychac niestety

Gość gość
ludzie kulturalni cicho i spoko. Jak hołota ze wsi, co nigdy w bloku nie mieszkała to głowa mała wrzaski, krzyki, rozmowy, gwar jak na targu.

Gość alamakotama
nie wiem czy to wynik taniego budowania, mieszkałam w Italii w domach z kamienia, grube mury itd a na górze było słychać prawie każde słowo jak ktoś mówił na dole, taka akustyka

Gość gość
jak ktoś ma kilkuletnie dziecko nad tobą to masz tuptusia, dzieci są strasznie r****iwe :)

Gość gość
ocenzurowało mi :D barany :D

akurat zle porownanie. to tak jakbys prownala do stali w hali i powiedziala ze przenosi dzwiek. kamien ma lita strukture, a bloki buduje sie z betonu komorkowego....

Gość alamakotama
zbereźnik tu już nie chodzi o porównanie złe czy dobre, ale narzekamy na nasze bloki, ze dziadowskie, że wszystko słychać, ale mieszkałam też w apatramentowcu, gdzie klatki schodowe wyłożone marmurem, ale jak italianiec darł japę za ścianą to było słychać

Gość gość
u mnie slychac praktycznie wszystko poza odglosaami roochania. ludzie w moim bloku chyba nie maja zadnych potrzeb :D:D🖐️

Gość gość
najbardziej mnie wkurzajaą takie niezadowolone paniusie i stetryczeli panowie,którym to przeszkadzaja odgłosy w blokach....tacy powinni budowac sobie domek pod lasem z daleka od innych ludzi

Gość gość
tak, słychać, jak leją wodę do wanny, jak się kłócą, rozmowy głośniejsze jakieś słychać, szczekanie psa, ale najbardziej w.k********.a.j.ą.c.e do tej pory były odgłosy jęczenia z łazienki sąsiada, domyślam się że walił konia, i tak kilka tygodni z rzędu, a ja akurat mam pokój koło jego łazienki, potem się uspokoiło na szczęście.

Gość AsSSsIeEk
Słychać dużo. Ale dzięki temu można np. podsłuchać sąsiadkę jak Cię obgaduje 5 min po wyjściu od niej :D Awantury różnorakie też słychać dobrze :D Ale to raz na jakiś czas W łazience najbardziej słychać. Ale ogólnie jest OK.

Gość gość
A w nocy slychac nawet jak ktos sika w wc, spuszcza wode, doslownie wszystko dla mnie tragedia mieszkalam w bloku 18 lat, teraz w domku od kilku lat i niema porownania tu jest milion razy lepiej

Gość gość
Słychać. U mnie: a) po lewej stronie - alkoholik i jego żona rzucająca od godz. 7 rano k*****i, c*****i itp. b) po prawej stronie zwyczajna rodzina z dziećmi c) bezpośrednio pode mną laska, która ma sponsora i bzyka się co drugi dzień od godz. 22.00 - latem, kiedy okna były pootwierane słuchał jej cały blok Ale ja to akurat lubię i nie przeszkadza mi to w ogóle :)

Gość gość
mieszkam w bloku z wielkiej płyty, mało słychać... więcej dźwięków dobiega zza okna raczej. czasem jakis pies zaszczeka u sasiadow, to slychac, jest tez na gorze mloda niewyzyta sasiadka, czasem jak uprawia sex, to słychać dziwne dzwieki, ale to jak sie juz samemu siedzi cichutko, np lezy w lozku. Ogolnie, jednak ona jakas jebnieta, zachowuje sie jak baba w p***olu. Wiec to norma nie jest. Rozmow itp nie slychac.

Gość gość
gościu z 11:07:59 a nie pomyślałeś że facet ma kamienie w przewodzie moczowym i je po prostu rodził, i że to nie był głos podniecenia a bólu no ale młodzi takich rzeczy jeszcze nie wiedzą

Gość gość
Słuchać tylko jak jest głośniej - jakieś imieniny i ludzie rozmawiają podniesionym głosem, głośną muzykę, wiertarkę czy wbijanie gwoździ. Odgłosów życia codziennego nie słyszę.