Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zbulwersowana mieszkanka osied

Alarm w śmietniku

Polecane posty

Gość zbulwersowana mieszkanka osied

Spółdzielnia mieszkaniowa wymyśliła aby zainstalowac w śmietnikach alarmy. Każdy mieszkaniec musi wykupic pilota za 25 zł i odblokowywac drzwi jak wywala śmieci. Spółdzielnia się tłumaczy że to po to, aby obcy nie podrzucali śmieci i była segregacja, ale ja uważam że nas zwyczajnie robi w wała i naciąga na kasę :(

Gość vaniliia
u nas niektóre bloki maja kłódki do śmietnika fakt, obcy przywożą noca śmieci i podrzucają

Gość dzieci smieci
wow :classic_cool:

Gość vaniliia
Ja czasem zakradam sie do śmietnika aby zwalić kupsko, przynajmniej mi w domu potem nie śmierdzi :)

Gość viceklita
to jest dobry pomysł na obniżenia bezrobocia, zainstalować kamery w śmietniku i full monitoring 24 h/na dobę i zatrudnić cztery osoby w systemie zmianowym aby obserwowali koty śmietnikowe

Gość gość
nie to racja, często z domów w mieście i mieszkający pod a do pracy przyjeżdżający przywozili w bagażniku śmieci do naszego śmietnika, teraz jest na zamek i każdy z bloku ma klucz do śmietnika. skończyło się podrzucanie nam śmieci

Gość zimnaSucz
w sumie co się dziwić... czasy trudne to każdy szuka jakby tu kasę wyciągnąć od innych ... :O

Gość vaniliia
dobry stolec to podstawa :)

U mnie w bloku Wspólnota oostawiła pergole która jest zamykana na klucz.Dawniej gdy puszki stały luzem to ludzioe podrzucali nam z sśsiedniego bloku.Teraz to jest raczej niemożliwe bo ludzie pilnują jeden, drugiego.

Gość Ale to już było
Co ztego ze niby jest segregacja smieci?! Napisane na puszkach wielkimi literami co należy wrzucać! Do ciemniaków nie dociera, nie dziwiłabym się starszym osobom ale młodzi ludzie nie maja rozeznania.Plastikowe butelki nawt nie zgniotą.Szkoda gadać taka durnota mieszka w Łodzi na Nałkowskiej.

U nas śmietnik zamknęli na klucz. Otwierać mogą jedynie mieszkańcy bloku kluczem od domofonu. Na śmietniku powiesili karteczkę: "Szanowny poszukiwaczu surowców wtórnych! Jeśli chcesz odzyskać surówce wtórne z tego śmietnika nie niszcz kłódek i zamków. Wystarczy abyś skontaktował się z Administracją Osiedla, My Ci pomożemy". Ostatnio widziałam jak jakaś zbieraczka otwierała sobie smietnik kluczem - pomogli Jej, nie kłamali. :-)

Gość gość
O proszę, pełna kultura :)