Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

MOJ PÓŁROCZNIAK WAZY 8 KG

Polecane posty

Gość gość

nie za duzo? chyba musze go zacząc odchudzać, cięzko mi go nosic:(

Gość gość
urodził sie 4600kg przez cc, ale chyba za szybko przybiera na wadze. przeczytalam temat,ze kogos 2 latka wazy 9,5kg;S

Gość gość
Mój 13 miesięczny syn tyle waży

moja też na 6 mscy ważyła 8 kg. to normalna waga. urodziła się 3900g. dziecko w 6 mscu "powinno" podwoić swoją wagę urodzeniową. więc twoje mogłoby nawet więcej ważyć ;) starsza corka na pół roku ważyła 9,5 kg a gruba nie była wszystkie dzieci są inne. nie ma co porównywać, ale dwulatka ważąca 9,5 kg to skrajnie chuda

Gość gość
ale ile wazyl jak sie urodził?, bo to istotne dla niemowlaka

Gość gość
W ogole nieduzo moj wazy ponad 7 a startowal z 2900

Gość gość
to pocieszyłyscie mnie, bo dwie dziewczyny w rodzinie urodzily +/- 2 tyg roznicy i jednej corka wazy 5900 a drugiej 6800 moj to kolos przy nich:)

Gość gość
Moj tez wazy 8kg i jest wrecz za chudy. Jest bardzo dlugi,ma 80cm. Zadnych faldek ani nic. Urodzil sie 4kg. Powinien conajmniej ze 2kg wiecej wazyc.

Gość gość
moj pol roku dopiero skonczy, ale gdy mial 5 miesiecy wazyl 8,5 kg i to dla mnie calkowicie normalna waga, urodzeniowa 3,8 kg

Gość gość
Dobrze jest. Duży sie urodził więc nie ma bo sie dziwić. Moja na pół soku miala 6800. Ale startowała z 2700

Gość gość
Mój w wieku 6m-cy ważył 6.950 urodził się równe 3kg.

Gość gość
Zajrzyj do ksiązeczki zdrowia dziecka albo tutaj http://siatkicentylowe.edziecko.pl/ Wg siatki centylowej 8kg u 6miesięcznego dziecka to dokładnie 50 centyl, czyli połowa dzieci waży więcej a połowa mniej. Jest w sam raz.

Gość gość
Moj synek jak miał 4 miesiace ważył 8 kg,teraz na 10 i waży 10 kg,zaczął jesc normalne posiłki i raczkować i przestał tak szybko tyć

Gość gość
Mój mały mając 6,5 mies ważył 7900 a urodził się z wagą 2650!

Gość gość
moja corka urodzila sie z waga 4820, i tez wazyla 8 kg kolo 7 miesiaca, na siatkach centylowych, wzrostem ( dlugoscia) byla za siatka..wagowo tez.., aczkolwiek proporcjonalnie, i lekarz mi powiedzial ze tyle wazy , bo urodzila sie duza i dziecko musi przybierac na wadze, w koncu wage ma podwoic kolo 6-8 miesiaca, i ze prawdopodobnie zawsze bedzie wieksza niz rowiesnicy, na razie sie sprawdza, obecnie corcia ma prawie 3 latka, i wazy 18 kg i jest pol glowy nizsza od 5 letniego siotrzenca, jest miedzy nimi dokladnie 2 lata roznicy, duzo biega i plywa, i ma poprostu taka zbita budowe, oczywiscie zostal jej malutki brzuszek, ale wszelkie niemowlece faldki zniknely, w dodatku my z mezem jestesmy wysocy, ja 178 cm, moj maz 180, takze nie ma co panikowac..duzo zalezy od tego po kim dziecko ma dziedziczyc, jezeli mama ma 160 cm i 45 kg wagi i tata tez jest drobny, to nie ma co oczekiwac ze urodzi im sie duze dziecko..

Gość gość
mój ma 6 miesięcy i waży 7,5 kg, także nie przesadzaj z tym odchudzaniem :)

Gość gość
to był żarcik z tym odchudzaniem:), ale naprwde ciezko mi go nosic, a bardzo lubi, zwlaszcza jak sie usypia, chodze tak z pol h, az boje sie,ze go kiedys upuszcze, bo mnie rece starsznie bolą

Gość gość
kurde moj ma 4 i wazy 7,2 to chyba jest za duzo co?chociaz w przychodni powiedzieli ze nie ze ok bo wyglada na pol roku.duzy jest

Gość gość
Tym sie nie martw.Mój syn ma niecałe 3 lata i waży 18 kg tyle ile powinien ważyć 4 latek,ale jest wysoki, nie jest gruby. Pediatra mówi,że jest w górnej granicy centylowej ale mieści się w normie. Twój syn miał dużą wagę urodzeniową,więc nie odchudzaj go tylko podawaj mu normalnie posiłki i mleko.

Gość gość
moja 4 miesieczna wazy 6 :D

Gość gość
grubas. paś od małego a potem bedzie otyły.

Gość gość
Tez uważam że to taka "standardowa" waga dla dziecka w tym wieku, niebawem pójdzie w rejs ;) i nawet może spać, w każdym razie jak zacznie się dużo ruszać, to na pewno nie będzie tak mu przybywać jak przez pierwsze pół roku.

Gość gość
Ty sobie jaja w tej chwili robisz? Ja urodziłam 2800 i na 6 mcy było ok 7 kg. Teraz waży 8,5 a ma 8 mcy..

Gość gość
koleżanko wyżej, co syn ma 4 mce i waży ponad 7. Wszystko zależy ile dziecko ważyło gdy się urodziło. Mój ważył 2800 (wcześniak) gdy się urodził, a 5800 na 3 mce, akurat wizyta była dokładnie na 3 mce