Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak pogodzic karmienie ze studiami

Polecane posty

Gość gość

moj maluszek konczy miesiac a ja za tydzien musze wrocic na studia - 2 razy w miesiacu nie bedzie mnie ok 6 godzin. poradzcie mi jak mam rozwiazac sprawe karmienia - karmie tylko piersia, nie dokarmiam.

Gość gość
Co to studia - 2 razy w mcu 6 h? Odciągaj i niech dostaje w tym czasie butelke, albo mm.

Gość gość
ostatni rok dlatego nie chce brac dziekanki a wiekszosc przedmiotow z ostatniego roku zaliczylam juz w poprzedniej sesji. a jezeli podam mm to nie wplynie na karmienie piersia?

Gość gość
Odciągnij mleko i do lodówki.Potem delikatnie ktos podgrzeje i poda w butelce.

Gość gość
i bierz z soba laktator na uczelnie zeby raz odciagnac mleko, bo Ci cycki eksploduja:)

Gość gość
Moj maz przywoził małego do szkoly na karmienie na dlugiej przerwie chodziłam do sekretariatu po klucze od sali i tam karmiłam a laktator tez brałam bo miałam duzo pokarmu

Gość gość
zacznij już teraz odciagac jak masz wicej czasu i mleczka.zawsze można zamrozic

Gość gość
a i radze nie podawac mm

Gość gość
Przejdź na mm. Odciągaj i niech ktoś karmi. Niech ci dowiozą małego na karmienie. Wybierz rozwiązanie najwygodniejsze dla ciebie i otoczenia.

jestem w podobnej sytuacji. synek ma niecałe 2 miesiące, a ja się ciągle kształcę. zjazdy mam raz w miesiącu po 2 dni, wyjazdowo. mój plan jest taki, że mąż jedzie ze mną i opiekuje się dzieckiem. rano i wieczorem na pewno będę karmić sama, a w międzyczasie mogę nie mieć możliwości. chciałam odciągać pokarm na zapas, ale mi to nie idzie. więc raz na kilka dni podajemy małemu butelkę z mlekiem modyfikowanym, żeby się przyzwyczaił. póki co jest bez problemu. myślę, że od paru karmień w miesiącu nie odechce mu się piersi. Tobie też radzę przyzwyczajać dziecko za wczasu, bo potem może być niefajnie, jak się okaże, że nie chce jeść z butelki.

Gość gość
Ja jak miałam zjazdy ściagałam mleko cały czwartek i piątek, żeby mały miał na sobotę i niedzielę. Na uczelni ścigałam po trochu do umywalki na przerwach, wieczorem w akademiku pod prysznicem i rano to samo.