Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Rozważa ktoś z was z rodziną emigrację wyjazd z Polski

Polecane posty

Gość gość

Czy któraś z was rozważa emigrację,wyjazd z Polski z rodziną z powodów życia tutaj?

Gość hajlajf
ja rozważam. myśle nad tym już od roku i dalej się zastanawiam...

Gość gość
czemu tak długo myślisz?

Gość co do porad to zgadzam sie
jakis czas temu tak, ale na dzień dzisiejszy juz nie

Gość gość
dla kasy tak dla zycia za granica NIGDY! zarobic wrocic nie wyobrazam sobie mieszkac gdziekolwiek poza PL

Bo nie wiem co mam zrobić. Urodziłam dziecko, mam kredyt na mieszkanie, prace, ale kurde jest na styk. Mam tu rodzine, nie wiem jak oni by zareagowali na taki wyjazd. Zresztą zastanawiam się gdzie najlepiej wyjechać. Do anglii? Chyba nie ma już po co. Myślałam nad skandynawią, ale trzeba by było uczyć się nowego języka i cholera wie ile by to zajęło...

Gość WJF
My też rozważaliśmy to i teraz staramy się o wyjazd, ale z pracą trudno :(

Gość gość
a macie znajomych za granica którzy by wam pomogli?

Gość co do porad to zgadzam sie
teraz duzo ludzi do Norwegii sie wybiera, ale bez jezyka ciezko z praca, a wiadmo,ze Norwegowie maja pierwszeństwo w przyjciu do pracy przed innymi, mam tam duzo znajomych, ktorzy juz po kilka lat tam sa wiec co jakis czas zdaja mi relację, ale jak juz sie gdziekolwiek zaczepisz to pieniązki sa ładne:)

Gość gość
My myślimy o wyjeździe do Niemiec. Mój partner od roku tam pracuje... Właśnie założył dzialalność.Jak wszystko pójdzie zgodnie z oczekiwaniami to zapewne niedlugo się wyprowadzimy.

własnie Norwegia albo Szwecja... tam są dobre warunki, dbają o ludzi, jest służba zdrowia, nie ma problemu z mieszkaniami. Kurde dlaczego w polsce tak nie ma. Swoją drogą ciekawostka o norwegii: jak tam kobieta po porodzie nie umie karmić piersią to zostaje w szpitalu dopóki się nauczy. Nie ma tam mm dla noworodków tak łatwo dostępnych na rynku.

Gość WJF
My próbujemy z wyjazdem do Niemiec, przez Urząd Pracy, ale czekamy już prawie pół roku, a nadal nic, pomimo, że są chętni pracodawcy, żeby przyjąć to urzędniczki się nie kwapią do pomocy. Najlepiej załatwiać przez znajomych, z racji tego, że takich możliwości nie mamy to teraz w agencji pracy próba i powinno już być po naszej myśli :)