Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy wasze 3latki

Polecane posty

Gość gość

Wyraznie mowia wszystkie slowa?. Moja cora ma bardzo duzy zasob slow jednak nie mowi wszystkich jeszcze wyraznie. Nie mowi tez jeszcze r i nnie wszystko potrafi odmienic w dobrym przypadku czy rodzaju ale da sie z nia dogadac i zrozumiec. Jednak w przedszkolu pozajeciach z logopeda stwierdzono ze mamy udac sie na konsultacje i popracowac z logopeda. Troche sie martwie bo myslalam ze ona ma jeszcze czas na wyrazne mowienie. Znajomej corka w wieku 3lat ledwo mowila a tetax ma 5i wszystko jest ok

Gość gość
za wczesnie do logopedy, zwykle od 5 r ż sie idzie jak dziecko ma problem z poprawna wymową:)

Gość gość
tzn wedlug przedszkolanek 3 latka powinna mowic plynnie,wyraznie z odpowiednim akcentem, wymajajac wszystkie sylaby bardzo dokladnie jak i rowniez twarde spolgloski?ciekawe.ja bym sie nie martwila raczej.maja 3 latka tez mowi po dziececemu bardzo ,czasami myli przypadki i jakos w szkole nikt sic mi nie wspominal ,ze mam do lekarza z nia isc.wiekszosc 3 latkow dopiero startuje z plynna mowa.

Gość gość
Moja trzylatka prowadzi zajęcia z erystyki dla studentów V roku prawa. Nie narzekają.

Gość gość
Zdolna ta twoja trzylatka,ze.juz do szkoly chodzi....

Gość gość
Dziękuję - wiem, że jest bardzo lubiana a od przyszłego roku ma być opiekunem roku.

Gość gość
Tzn moja 3 latka akurat super mowi, ale inne dzieci z jej grupy mowia gorzej. Tyle ze moja szybko zaczela mowic, ma duzy zasob slow i bardzo wyraznie mowi "r", normalnie sie z nia rozmawia, odmiana tez ok, rzadko sie pomyli, raczej w nowych slowach.

Gość gość
Mój synek za 3 miesiące skończy 3 lata i nie mówi nic.Lekarze jeszcze nie wiedzą dlaczego :-( Poszedł teraz do przedszkola.Może kontakt z innymi dzieciakami mu pomoże.

Gość gość
Jak taki niegaduła, to mu wódki polej - wtedy c o w sercu to na języku.

Gość A cóz jest złego w pójściu
do logopedy? Im wczesniej zacznie się ćwiczenia tym większa szansa na sukces. 3-latek nie musi jeszcze poprawnie wymawaić wszystkich głosek, ale logopeda jest w stanie stwierdzić, jak rokuje na przyszłość. Widocznie w wypadku Twoje dziecka wskazane są ćwiczenia.

Gość gość
Moja 3 latka nie mieszka w Polsce .

Gość gość
moja tez nie mowi jeszcze dosc wyraznie, ale to chyba kwetia czasu. mozna skonsultowac z logopeda ale chyba to nie jest jakas tragedia.

u nas w przedszkolu był logopeda i trzylatków nie przebadał. powiedział, że wróci za pół roku bo teraz jeszcze za wcześnie na badanie.

Gość gość
mój 3 latek praktycznie każdy wyraz jeszcze mówi po swojemu i jakoś na myśl mi nie przyszedł logopeda - nabijanie komuś kasy i tyle

Gość gość
no własnie moze oni chca od was wydębic kase chyba ze to jakos na nfz te konsultacje bo jak prywatnie to dajcie sobie spokoj narazie i poczekacjcie do 4, 5 roku zycia.

Gość exdebill_po_wakacjach
moja ma trzy lata za trzy mies. dopiero, ale nie mówi wyraźnie, przekręca, sepleni, ja ją rozumiem, ale też nie zawsze, jednak cieszę się, że w ogóle zaczęła mówić, bo też długo na to czekałam, póki co nie idę do lekarza, bo młoda na raz dwóch języków się uczy, więc może to stąd - jak sobie poporządkuje to zacznie mówić poprawnie

Gość gość
mój będzie miał w grudniu 3 lata i mówi ładnie i wyraźnie już od dawna ale pamiętam że pierwszy miał problemy chodziłam z nim do logopedy ,babka fajnie prowadziła spotkania szybko przestał seplenić ,a pediatra kazała mi iść z nim podcinać wędzidełko językowe,dobrze że jej nie posłuchałam .

Gość gość
aha i chodziłam z nim do logopedy na nfz a ostatnio spotkałam koleżankę co z 4 latkiem chodzi do logopedy prywatnie płaci 100zł za wizytę raz tyg i chodzi z nim od dawna ,mówi że efektów nie słychać.

Gość gość
Moja 3 latka mówi plynnie -idealnie ale tutaj czasem niektórzy są w szoku jak ona pięknie i poprawnie mówi :) jednak w naszym otoczeniu jest chyba w mniejszym % ,bo dzieciaki nie mówią albo "sz" albo "R" itp