Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy w 12 tyg mozna leciec samolotem

Polecane posty

Gość gość

czy w 12 tyg ciąży moge lecieć samolotem z UK do Polski i z powrotem, czyto nie zaszkodzi ciąży?

Gość gość
Dobre pytanie - ja leciałam, ale córeczka urodziła się z niedosłuchem. Tak się teraz zastanawiam czy to nie od przeciążeń w samolocie.

Gość gość
mnie lekarz powiedzial tak - nie widze przeciwskazań, ale decyzja należy do pani..latalam całą ciążę, nic się nie stało, ale...decyzja należy do Ciebie ..bo nikt nie zagwarantuje Ci zdrowej ciąży do końca. Do ostatniej sekundy

Gość gość
nie leciałabym chyba, ale to tez zalezy jak znosisz podroz samolotem i oczywiscie zapytaj Twojego lekarza

Gość gość
widziałam kiedyś dziewczyne w samolocie w dużej ciąży może 7 miesiąc, leciałą, ale nie wiem jak to jest w pierwszym trymestrze, w momęcie przelotu będzie 12/13 tydzień

Gość gość
ja lecialam, w ok 13tyg, synkowi nic nie jest, urodzil sie zdrowy, z tego co sie orientuje to pod koniec nie mozna, a nawet nie chca do samolotu wpuszczac

Gość gość
a dlaczego byś nie leciała, czy słyszałaś coś niedobrego na temat przelotu w ciąży

Gość gość
a do tego jak chcialam leciec pod koniec to wymagana byla zgoda lekarza, zaden mi takiej zgody nie chcial wydac

Gość gość
ja lecialam dokladnie w tych tyg.co ty i ok ,moj bąbelek ma teraz 3 miesiace.TYlko wymioty mnie meczyły strasznie ale dalam rade.

Gość gość
nie leciałabym dlatego że zle znosze ladowanie. Latam duzo ale nie zdazylam sie przyzwyczaic. Obawiam się ze w ciazy moglabym tego nie zniesc

Gość gość
zgode trzeba bylo miec chyba od 28tygodnia.... ja lecialam tez w 32, ubralam sie luzno, bo oczywiscie papierow od lekarza nie mialam. Jakby babka mnie zaczepila, to bym zrobila glupia mine i powiedziala ze w ciazy nie jestem, tylko jestem takiej budowy :) babce by sie glupio zrobilo i tyle hehe.... ale faktycznie, moja ciaza nie byla widoczna dlugo.

Gość gość
czyli ogólnie większość opinii jest za tym że można lecieć na tym etapie

Gość gość
Latalam cala ciaze, tzn. Do 34tc co jakies 2-3 tygodnie i syn ma sie swietńie. Swoj pierwszy lot zaliczyl jak mial 6 tygodni :-)

Gość gość
ja leciałam z dzieckiem/zarodkiem jak miał 2 dni, skończyłam jakieś 2 miesiace przed porodem....ale ciąża przebiegala dobrze. Pogadaj z lekarzem.

Gość bateria aaa
Lecialam w kazdym trymestrze w obu ciazach. Dobrze sie czulam w czasie lotow, dzieciom nic sie nie stalo

Gość gość
Ja lecialam w 15 tygodniu i po opuszczeniu pokladu mialam bol brzucha przez co musialam prawie godzine przesiedziec na lotnisku a potem przeszlo. Dwa tygodnie pozniej dostalam krwawienia ale czy to przez lot nie wiem i zaden lekarz nie wie bo tez nie byl w stanie zdjagnozowac skad to krwawienie. Dziecko donosilam i urodzilam zdrowe ale czy to bylo przez to ?? nie wiem.

Gość gość
Ja leciałam w 12 tygodniu ciąży, bez problemu.