Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

sucha czerwona piekaca twarz

Polecane posty

Gość gość

Hej. W ostatnim czasie moja twarz zrobiła się bardzo sucha, pieczę i jest czerwona, szczególnie pod oczami. Możecie mi coś polecić co złagodzi te wszystkie objawy i nie podrażni mi twarzy?

Gość Mumula
emolient

Gość gość
a coś innego? ;P

Gość gość
krem oilatum soft

Gość gość
a oprocz kremu, zrezygnuj poki co z wszystkich kosmetykow ktore uzywalas.

Gość Mumula
emolient najlepszy

Gość gość
ale jaki emolient dokładnie?

Gość gość
e tam emolient. uczula cie cos. nie zmienialas ostatnio kosmetykow? albo dieta moze sie twoja zmienila?

Gość gość
Pewnie od zimna i wiatru.. myj twarz czesto ciepla woda i smaruj kremem nivea soft.. czesto i bd okej

Gość gość
nivea soft to govvno, lepiej juz niczym nie smarowac.

Gość gość
Mam dokładnie ten sam problem. Od 4 dni potwornie piecze mnie twarz. Jest przesuszona i się łuszczy. Nigdy nie miałam jeszcze takiego problemu, mam raczej tłusty rodzaj skóry. Najgorzej jest w okolicach oczu (powieki) a także okolice ust i broda. Najgorzej było na trzeci dzień i dziś nie jest wcale lepiej, pomimo iż od wczoraj piję wapno oraz CetAlergin. Najgorzej jest wieczorem wtedy objawy nasilają się jeszcze bardziej. Chwilową ulgę przynosi mi krem Nivea, ale szybko się wchłania. Pieczenie jest tak uciążliwe, że nie można normalnie funkcjonować- jestem strasznie rozdrażniona. Pomocy! Jeśli ktoś miał podobny problem niech napisze co robić i jak długo to się utrzymuje.

Gość gość
dajcie spokoj z tą niveą, przecież to zabójstwo dla skóry :O posmarujcie sobie olejem jakimś, choćby rzepakowym albo słonecznikowym, ale na lekko wilgotną skórę.

Gość gość
mnie tez piecze cala twarz i jest czerwona oraz oczy...kosmetyki uzywam od jakiegos czasu te same i nie mialam takiego problemu. jak daje na twarz jakis krem obojetnie jaki pieczenie sie nasila. skora jest sucha i wyglada jak poparzona....

Gość gość
Poczytaj sobie o AZS i kosmetykach do tego, powinny być OK.

Gość gość
Na AZS polecam zabiegi w salonie kosmetycznym z kwasem laktobionowym i witaminami. Są rownież kosmetyki do pielęgnacji domowej z tym kwasem. Bardzo łagodzą objawy AZS, a także nawilżają skórą. Salony, które mają w ofercie takie zabiegi znajdziesz na stronie www.dobrakosmetyczka.pl

Gość gość
Nic tak nie koi, łagodzi i odbudowuje jak aloes :) Jak masz w domu to wyciskaj sok z liści i smaruj buźkę, dodatkowo możesz plastry z zielonego ogórka przyłożyć. A jeśli nie, to kup krem, byle nie chemicznie naładowany, bo tylko pogorszy sprawę podrażnienia. Dużo nawilżenia jest potrzebne, nawet od wewnątrz;) pij dużo wody, soków :)

Gość gość
Ja też polecam wszystko co ma kwas laktobionowy.

Gość cloudkowa

Jak masz taką chora skórę to może warto spróbowac jakieś serum do chorej skóry na naturalnych składnikach ? Ja np od pewnego czasu stosuje serum do chorej skóry Essenz, który ma wyciąg z nasion konopnych.  łagodzi podrażnienia i fajnie nawilża. 

Gość Monika

Na suchą i podrażnioną skórę doskonały jest zabieg ESTGEN. Działa nawet przy AZS, egzemach i trądziku rózowatym. Zabieg jest bezbolesny i bardzo skuteczny. Gabinety, które wykonują te zabiegi są wypisane na stronie www.estgen.pl