Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kto kojarzy ten film o kosmitach szukam tytułu

Polecane posty

Gość gość

Film zaczyna się pokazując bohaterów w momencie kiedy byli dziećmi. 4 chłopaków przyjaciół, w tym jeden lekko niepełnosprawny umysłowo. W ich mieście zaginęła jakaś dziewczynka i ten chłopiec pomógł im ją odnaleźć, bo nauczył ich pewnej zdolności, a mianowicie dzieciak ruszał palcem, a powietrze przybierało kształt strumienia i wskazywało kierunek gdzie jest dziewczynka. Potem mamy przeskok czasowy, sceny zimą w domku w górach w którym kosmita wyłazi z toalety i włazi w umysł jednego z bohaterów i steruje jego ciałem, oraz sceny z wojskiem i tworzeniem przez wojsko strefy zamkniętej, a także strzelanie z helikopterów do całej masy chudych, wielkookich kosmitów, którzy machali rączkami i w umysłach ludzi mówili "jesteśmy waszymi przyjaciółmi, nie krzywdźcie nas", ale tak naprawdę to były podłe szuje i chcieli roznieść jakąś kosmiczną infekcję przez wlanie czegoś do ujęcia wody, co ostatecznie powstrzymał przywieziony przez kolegów wspomniany wcześniej niepełnosprawny koleś. Kojarzy ktoś? Zależy mi na tej scenie ze strzelaniem do kosmitów :)

Gość gość
"Łowca snów"?

Gość gość
Zaraz sprawdzę, czy to to :)

Gość Nasturcja 123
Dreamcatcher, film na postawie ksiazki s. Kinga pod tym samym tytułem

Gość gość
Tak, to ten film, dzięki bardzo :) Nie wiedziałam, że na podstawie powieści, może przeczytam :)