Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ile trzeba wydacna dziecko

Polecane posty

Gość gość

ile na niemowlaka potrzeba kasy miesiecznie, pieluchy kosmetyki ew kaszka??

Gość dziewiec i pol tygodnia
skontaktowac cie z matka z rodziny w ktorej jest czworo dzieci i ojciec zarabia srednia krajowa czy z matka ktora ma jedno i od wieku szcesciu miesiecy uczy je plywac, bo to ma przyszlosc?

Gość gość
nie o takie skrajnosci chodzi, ale ile tych pieluch trzeba orzykladowo 1 op kosztuje 50 zl, jedno w miesiacu to malo? szczepienia ile ? itd nie mowie o fanaberiach ale o podstawowych rzeczach, nie ma dziecka i nie wiem kompletnie jak sie finansowo przygotowac

Gość gość
Ja na roczniaka wydaje ok 600 zl bezzabawek i ubran. Ale ona je kroliki, jajka od rolnika, bite kury co wpierdzielaja robaki :P No i jest na piersi. Ale 300 to pewnie minimum

Gość gość
sorry gubie literki ale mam nowego kompa i trzeba w macu strasznie naciskac na klawiature:(

Gość gość
Na pieluchy chustki etc idzie nam 250-300.

Gość gość
to nie malo bez ubran i zabawek, kurcze to oszczedzamy :)

Gość gość
250-300 bez sloiczkow i kaszek? bo ja zapewne nie bede karmic( choc nie wiadomo) ;)

Gość gość
nasame pieluchy, chusteczki, szampon, zel etc.

Gość gość
zadne tam koszty nie przesadzajcie 100emoze jak was czytam tylko opieka droga potem szkola niania zlobek

To zależy jakie pieluchy będziesz używać. Bo przedział cenowy jest kosmiczny. Paczka pampkow znanej marki potrafi kosztować nawet ok 60 zl a druga z innej firmy niecałe 30 zł . W kosmetykach pielęgnacyjnych tez przedział cenowy dosyć bijący po oczach. Za jeden produkt dasz 15 zl -20 zl a za to samo innej marki 6-7 zl

Gość gość
może napiszę Ci na swoim przykładzie, mój syn (15m-cy) ma AZS i delikatną skórę, więc: - Pampersy (te oryginalne) ok 150zł/m-c (początkowo idzie dużo więcej bo noworodek robi nawet 8 kup dziennie, więc w pierwszych miesiącach koło 200zł) - kaszki na kolację (Nestle mleczno-ryżowe) ok 50zł - chusteczki Pampers ok 50zł - płyn do kąpieli ok 100zł (kąpany jest w emolientach a one są niestety drogie) + krem 35zł - mleko, w tej chwili pije NAN Pro 3 - ok 100zł - puder ok 20zł - obiadki to różnie, czasem je to co my, czasem słoiczek jeśli nie może zjeść z nami, ale ok 10 słoiczków miesięcznie kupujemy, plus ewentualne deserki, koło 60-80zł - do tego oczywiście soczki, jogurty, owoce i inne jedzenie. To koszta stałe, do tego dochodzi oczywiscie jakieś ubranko, koło 50-100zł/m-c (wiadomo, w jedym miesiącu nic, w kolejnym buty i kurtka, więc ciężko określić dokładnie), czasem jakaś zabawka, ale to głównie dostaje od dziadków, no to w sumie tyle :-) ------------------------------ oczywiście decydując się na dziecko pierwsza wyprawka to ok 4tys, później te koszty maleją do ok 800zł/m-c