Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

buleczkaski

ZASIŁEK DLA BEZROBOTNYCH

Polecane posty

Witam. Interesuje mnie jedna kwestia, mianowicie takowa: Jeśli zarejestruję się w urzędzie pracy w poniedziałek tj. 30.09 jako bezrobotna a znajdę sama pracę i umowę podpisze już 07.10. czy należy mi się jakiś zasiłek? Czy mogę liczyć na to, że jakieś pieniądze otrzymam z urzędu? Oczywiście wcześniej pracowałam w pełnym wymiarze godzin w oparciu o umowę o pracę. Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedź.

Gość gość
do roboty pasożycie a nie wyłudzać zasiłki

Gość gość
"Prawo do zasiłku przysługuje bezrobotnemu za każdy dzień kalendarzowy po upływie 7 dni od dnia zarejestrowania się we właściwym powiatowym urzędzie pracy, jeżeli nie ma dla niego propozycji odpowiedniej pracy, stażu, przygotowania zawodowego dorosłych, szkolenia, prac interwencyjnych lub robót publicznych oraz w okresie 18 miesięcy poprzedzających dzień zarejestrowania łącznie przez okres co najmniej 365 dni(...)"

Gość gość
jeśli dają Ci zasiłek jest to zasiłek okresowy na 3-6 miesięcy i jeśli znajdziesz pracę masz obowiązek o tym poinformować mops i urząd pracy! i wtedy Ci przestaną dawac. kupe załatwiania a dadza Ci ze 200 zł jak dobrze pójdzie