Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kasia547

Jestem w ciąży ale się boję

Polecane posty

Gość Kasia547

Cześć wszystkim. Proszę was o radę. Jestem w ciąży, pierwszy miesiąc. Ale tu pojawia się problem. Mój chłopak na samym początku znajomości powiedział mi że nie chce mieć dziecka, ani teraz ani później. Oczywiście ze strachu i w szoku nie powiedziałam mu jeszcze o ciąży. Boję się mu powiedzieć bo mnie zostawi samą. Nie wiem jakby zresztą zareagował, jest dość wybuchowy i nerwowy. Teraz się wyprowadziłam od niego pod pretekstem że musimy odpocząć od siebie. Kiedyś muszę mu o tym powiedzieć, ale boję się. Co mam teraz zrobić? Proszę pomóżcie mi bo pogubilam się w tym wszystkim.:(

Gość młodamama20
mam podobną sytuacje, tez jestem w ciazy mam 20 lat a moj chłopak 17 ;( takze nie załamuj sie. Powiedz mu o ciązy tak jak ja to dziś zrobiłam

Gość Kasia547
Ja mam 22 lata a mój chłopak 29. Wiesz zastanawiam się czy nie zerwać z nim i nie wychować tego dziecka sama.

Gość Kasia547
Właśnie, powiedz jak to przyjął?

Gość młodamama20
kinky reggae miałam to własnie pisać na moim wątku :) ale tutaj tez dam relacje. No tak jak podejrzewałam chłopak był i nadal jest w lekkim szoku i troszke taki wystraszony sie wydaje, ale przyjął to ok, przytul mnie i powiedział ze poradzimy sobie. Szczęsliwy z tego powodu nie jest no ale to juz po fakcie

Gość gość
Po pierwsze to zdecyduj czy chcesz urodzić, bo to może być pierwszą podjętą przez niego kwestią. Powiedz mu że jesteś w ciąży, i niech się zastanowi czy chce żebyście byli razem i podjęli wysiłki i trud wychowania dziecka - o ile Ty z nim chcesz w ogóle być :) Jeśli nie będzie chciał z Tobą być, to go uświadom że w takim razie będzie płacił alimenty.

Gość gość
będziecie same wychowywać dzieciaki głupie kobiety.

Gość gość
ani jedna ani druga sama dziecka nie poczęła,no więc skąd te dylematy? brał jeden z drugim czynny udział ,to trzeba teraz szykowac się do roli ojca i nie skazujcie na starcie swoich maluszków na odcinanie ich od ich biologicznych ojców odnajdą się w nowej roli,tylko muszą się z tym oswoić,powodzenia🖐️

Gość XPDominusXP
jak na samym początku powiedział, że nie chce mieć, to na co liczyłaś, że ucieszy się na wieść, że zostanie tatusiem, coś taka naiwna????

Gość Kasia547
Kiedyś było dobrze, zawsze udowadniał mi że mnie kocha. Ale teraz ja już nic do niego praktycznie nie lubię. Czasem gdy patrzę na niego to zastanawiam się czy kiedykolwiek byłam z nim szczęśliwa,i próbuje sobie odpowiedzieć. Ja cieszę się że jestem w ciąży, chce dziecka. Teraz to tylko myślę o tym żeby go zostawić i odejść. Mam rodziców którzy chcą mi pomoc, i tej pomocy nie odrzuce. Chce wychować dziecko sama i nie chce już od niego niczego więcej bo wiem że nic mi nie może od siebie dać.

Gość młodamama20
piszesz ze jest wybuchowy i nerwowy- myslisz ze na taka wiadomośc mógłby wpaść w jakiś amok i mógłby zrobic Ci jakaś krzywde??

Gość Kasia547
Nie wiem co mógł by mi zrobić. Spodziewała bym się kłótni i to dość ostrej, bić się nie pozwolę, niech by tylko spróbował a ja już bym się z nim policzyła. Poza tym chodzi o to że to była wpadka, i no też mógł się zastanowić czy kiedyś nie dojdzie do tego że mogę być w ciąży.

Gość młodamama20
wczoraj ktoś mi napisał ze do tanga trzeba dwojga, takze oboje ponosicie konsekwencje. Nie mozna miec pretensji tylko do CIebie czy tylko do niego/ Skoro nie chcesz z nim być to wychowuj dziecko sama ale powiedz mu o tym

Gość gość
Jest tylko jeden malutki haczyk o którym nie myślą kobiety zanim zajdą w ciążę, ani jak już zajdą, dzieci wychowywane tylko przez jedno z rodziców mają gorzej, i to odbija się na ich późniejszym życiu. Na starcie już im rzucacie kłody pod nogi.

Gość Kasia547
Spróbuje mu powiedzieć. I broń boże nie mam do niego pretensji. O co mam mieć? Dał mi to co teraz da mi sens i radość w życiu. Ale chce sama wychować dziecko.

Gość gość
dokładnie możesz sama wychowywać ale nie masz prawa oczekiwać od niego alimentów bo od samego początku mówił, że nie chce mieć dzieci a ty doprowadziłaś do ciąży.

Gość gość
"i no też mógł się zastanowić czy kiedyś nie dojdzie do tego że mogę być w ciąży" To jest akurat wasza obopólna wina, tak samo jesteś winna jak i on, więc nie zasłaniaj się nim. Naważyliście piwa, to teraz smacznej konsumpcji życzę.

Gość monita20_
coś tu droga autorko kręcisz, na samym początku napisałas ze boisz sie mu powiedziec o ciązy bo Cie zostawi samą, a teraz piszesz ze inc nie chcesz i bedziesz sama wychowywac dziecko. to jest chyba sztuczny temat bo sie komus nudzi

Gość Kasia547
Jeśli zajdzie taka sytuacja że mu powiem o ciąży to nigdy nie zabronie mu spotkań i kontaktu z dzieckiem, nie mogła bym mu tego zrobić.

Gość monita20_
pisałaś ze kiedyś musisz mu powiedziec a teraz piszesz ze jezeli taka sytuacja będzie to jest PROWOKACJA

Gość gość
jakiego sobie wybierasz faceta tak później masz

Gość bibula
powiedz, ze to dziecko jest jego ojca

Gość gość
było nie robić d*pcing machen

Gość gość
co kasiu tak zamilkłaś

No jasne. Kto sobie żarty robi i głupoty wypisuje. Weźcie chodźmy stąd bo szkoda czasu.