Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Śmierć  w  bikini  śmierć

Romantyczni samotnicy o introwertycznym usposobieniu

Polecane posty

Gość bartekpe
Akoda świetny utwór :-) lubisz rocka?

Gość obywatelka gc
bartekpe, bez urazy, ale to co napisałeś o tych piosenkach to naprawdę nie jest niczym niezwykłym; masa ludzi tak robi i nie świadczy to o jakiejś wyjątkowej wrażliwości; zresztą, w temacie i tak wszyscy mieszają różne rodzaje wrażliwości i stawiają je na równi; wrażliwość artystyczna nie równa się wrażliwość np na krzywdę ludzką, to totalnie odrębne kwestie. pooglądajcie akwarelki Hitlera, facetowi wrażliwości artystycznej nie brakowało :classic_cool: no, a wrażliwość na samego siebie - czyt. głębokie przeżywanie własnych problemów - też ma się nijak do empatycznego przeżywania... o czym w końcu jest ten temat, autorko? ;)

Gość bartekpe
obywatelko szanuję Twoje zdanie.

Gość obywatelka gc
ok, szanujesz, szkoda, że w żaden sposób się do niego nie odniosłeś ;) chyba jesteś młodziutki chłopak, co?

Bartekpe-Kocham rocka:) animalsi i dom wschodzącego słońca też polecam bo to też zarąbista piosenka:)

Obywatelko - to nie jest tylko wrażliwość na na swoim punkcie, ale wrażliwość na losy innych ludzi, zwierząt, problemów ekologicznych. I na rozczulaniu się nie kończy - jest wolontariat w schronisku dla zwierząt, wspieranie akcji na rzecz pokoju na świecie i poszanowania praw człowieka i zwierząt, natury. Uczestnicząc w takich inicjatywach widzę, że są jeszcze ludzie dobrej woli jak to śpiewa Cz. Niemen i to przywraca mi wiarę w to, że są jeszcze jednostki, które chcą zmieniać świat na lepsze. Staram się koncentrować na takich pozytywnych aspektach, choć momentami mam też chwile zwątpienia. Zadając pytanie na tym forum przyznam, że zrobiłam to w przekonaniu, że ujawnią się ludzie, którzy myślą podobnie, no i nie pomyliłam się :)

Bartek - też tak mam. Lubię analizować teksty i utożsamiać się z nimi. Nie wiem, ile osób tak robi, w każdym bądź razie sama tak mam i są teksty, które mają silny wpływ na mnie. Uwielbiam zwłaszcza protest songi, bo poruszają istotne problemy ważne dla świata.

Gość bartekpe
obywatelko wiek nie świadczy o niczym. pewnie, ze jestem młody, do emerytury jeszcze ohohohoho albo i lepiej ;-) nie dodałem nic do Twojej wypowiedzi, bo jest dobra, ja swoje zdanie wyraziłem wczesniej. Akoda ja słucham metallica, scorpions, the beatles, u2, queen, led zeppelin, b.b. king, chuck berry, hey, luxtorpeda, iron maiden i tak dalej i tak dalej :-) nie przeżyje dnia bez muzyki. nie tylko słucham ale gram na gitarze, pianinie, harmonijce, szczególnie gitara mnie pochłania. żałuję ze nie jestem dobrym wokalistą. wybaczcie troche offtopic, ale muzyka składa sie w takiej części z emocji co człowiek z wody :-)

Też lubię rocka, choć jestem też otwarta też na inne gatunki. Lubię The Doors, Republikę, Joy Division, Black Sabbath, Pink Floyd, Grechutę, Led Zeppelin, Czerwone Gitary, Maanam, stare Wilki, Iron Maiden, The Cure, The Smiths, Iggy'ego Popa, Gorana Bregovica, King Crimson i wielu innych...

O właśnie, jeszcze The Beatles :) Jak mogłam zapomnieć o czwórce z Liverpoola - czym było by życie bez albumów takich jak "Abbey Road" czy "Revolver"?

bartekpe-hehehe również słucham tych zespołów ale kocham też rammsteinów, linkin park, pain no i ogólnie co jest związane z rockiem i metalem :) zawsze i wszędzie mam ze sobą słuchawki i moja ulubione piosenki :) dla mnie dzień bez muzyki jest dniem straconym:)

Ale Perfect i "Sztuka latania" to jest prawdziwą polska klasyka. Uwielbiam tą piosenkę:)

Dla mnie też. Ubolewam nad tym, że nie umiem grać na żadnym instrumencie, ale za to uwielbiam śpiewać (czy umiem - nie mnie to oceniać) i żywo interesuję się muzyką. Muzyka inspiruje mnie do pisania, malowania, projektowania i innych twórczych działań.

Oczywiście mi chodzi o 2 zespoły czyli Lady Punk i Perfect:p

Akoda - o tak, tak piosenka jest genialna:) Nie jestem fanką Perfectu, ale akurat tego utworu mogę słuchać non stop.

Prawda, muzyka jest po to żeby otwierać nasze umysły i budzi w nas emocje:)

No patrz, i ja przez pomyłkę przypisałam ten kawałek Perfectowi - przepraszam, zamotana jestem dziś :P

Stare polskie piosenki teraz to legenda. A znasz "Zamki na piasku"?:)

Gość obywatelka gc
oj bartku bartku, po prostu pamiętam jak przeżywałam podobne dylematy wewnętrzne, jak Ty przeżywasz teraz, dlatego jestem ciekawa, w jakim wieku jesteś ;) bo młoda to i ja jestem, chociaż wg kafe powinnam mieć już męża, trójkę dzieci i kredyt :classic_cool: ja okres wielkiego buntu i niezrozumienia przez świat mam już bardzo za sobą - po tym, jak w podstawówce jako jedyna słuchałam pink floyd zamiast spice girls już nic nie jest w stanie sprawić, żebym znów poczuła się tak bardzo outsiderem, jak wtedy :classic_cool:

Gość bartekpe
oczywiście kochani nie wymieniłem wszystkich zespołów, piosenek i gatunkow które lubię :-) jest tego naprawdę duzo. żyje muzyką, wciąż coś gra mi w głowie :-) fajnie Was poznac :-) jesteśmy podobnymi duszami nadającymi na podobnych falach :-)

Jak najbardziej, choć wolę "Sztukę latania". Z polskich piosenek zdecydowanie najbardziej lubię "Śmierć w bikini" Republiki, "Trzy noce z deszczem" Gawlińskiego i "Korowód" Grechuty. Ostatnio słucham non stop "Retrospekcji" K. Klenczona.

Nie wiele nas, bo bodajże troje, ale ważne że rozumiemy się :)

Ale piosenki maanamu też lubię, są pozytywne i z sensem. A słyszał lub słucha ktoś Coldplay?

Gość obywatelka gc
z Republiki najbardziej rozrywająca na kawałki piosenka to "moja krew" - kojarzysz autorko tematu (masz taki nick, że nie wiem jak się do Ciebie zwracać :p )? dla mnie jest tak przegenialna, że mam ciarki jak jej słucham

Też wolałam Floydów od SG, no i nadal wolę. Moi rodzice mnie wychowali mnie na takiej muzyce, i choć niektóre mi się już przejadły np. Gunsi i Scorpionsi, to np. za Czerwone Gitary dam się pokrajać. ; ) Nie jestem jakąś tam outsiderką, na studiach poznałam wielu fajnych ludzi, którzy też wiedzieli co dobre, ale samotnikiem już tak. Mam takie dni, kiedy lubię się odsunąć nieco od świata i dopiero po kilku dniach regeneracji powrócić do niego.

Gość bartekpe
obywatelko Twoje wspomnienia z podstawówki wzbudziły moj uśmiech, wyobraziłem sobie rząd grzecznych dzieci w ławkach, ubrani w mundurki a Ty w czarnej kurtce i z ostrym makijażem żujesz gumę i na wezwanie przez nauczyciela do odpowiedzi "odśpiewujesz" we don't need the education!! :-D mam 22 lata więc wszystko przede mną :-) jeszcze semestr i będę panem inżynierem (mam nadzieję :-D ) awansuję w pracy i poznam kobietę z którą spędzę resztę życia w willi z basenem :-D

Gość obywatelka gc
czy ja wiem, czy maanam jest taki pozytywny... coldplay to chyba każdy zna, mi tam uszu nie urywa... nuda

Gość obywatelka gc
bartku, a wiesz, że nigdy ubiorem nie podkreślałam ani gustu muzycznego, ani niczego innego... jak np miałam fazę na death metal to chodziłam ubrana w stylu boho czy tam indyjskim czy jak to zwać :p w podstawówce moim ulubionym kolorem był różowy :classic_cool: a z floydów zasłuchiwałam się godzinami w "echoes" mraau

A ja ich lubię:p ale rammstein i ich piosenki to dla mnie już bardziej konkretna muzyka