Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Cikawsska

Jak jest naparwdę

Polecane posty

Gość Cikawsska

Mieszkam w PL,ale często wchodzę na to fot\rum i czytam,czasami się wypowidam. Dziwi mnie to,że masa Polaków mieszkających w bogatych krajach,przeważnie w UK wychwalją,że mają pracę,ze dobrze płatną,że pracę taką można szybko znaleźć . Przeciez oprócz Polaków jest masa innych emigrantów. Gdzie się podziewają rdzenni Anglicy,ze tyle super etatów za super zarobki Polacy oblegają? Przecież wiele firm anielskich posiada swoje fabryki wyłącznie w Chinach,Bangladeszu na Tajwanie etc. Czy Ci rdzenni Anglicy tacy leniwi,ze nie pracują w ogóle i to za dobre pieniadze?Czy moze jednak prawda,że większosc Polaków na emigracji po prostu ubarwia swoje zycie emigracyjne ,nawet na forach,incognito?

Gość gość
sęk w tym że te prace które wykonuja Polacy to najczesciej wcale nie sa "super etaty" z perspektywy rodowitego np Anglika i oni wcale nie pala sie do pracy przy zlewozmywaku, taśmie czy w markecie;) ale z perspektywy Polaka który w kraju robił za najniższa krajowa i tak jest tam znacznie lepiej

Gość gość
Przechwalki

Gość gość
Znacznie lepiej? Bo co, bo tu tez zarabia minimalna, co z tego, ze wyzsza 4 razy od polskiej, jak koszty zycia tez sa cztery razy wyzsze? Na jedno wychodzi. W Polsce bieda za minimalna, w Anglii tez.

Gość gość
koszty życia owszem są wyższe ale to nie prawda że 1000funtów w UK to to samo co 1000zł w Polsce:D różnica jest np taka że koszty mieszkania w Anglii naprawdę pochłaniają wiekszość zarobku ludzi zarabiających najniższe stawki ALE w Polsce ktoś kto zarabia najniższą krajową w ogóle nie jest w stanie wynając mieszkania w wiekszym mieście

Gość gość
Jaka bieda? Biedę to będziecie mieli jak jednemu z drugim starzy przykręcą kranik i trzeba będzie pójść na swoje. Na razie macie za dobrze i za dużo czasu na zakładanie tysiąca żałosnych tematów o niczym. Zajmijcie się lepiej swoim życiem, bo Polak to tylko cudze pod lasem widzi ale swojego pod nosem już nie.

Gość Cikawsska
29.09.13 [15:37,uwazaj,bo Ci pąpka peknie. Ja już stara jestem,wiec o mnei sie nie bój.Mam o wiele lepiej niż większosci w UK się sniło. A co do wolnego czasu i owszem,mam go pod dostatkiem. I nie wtrącam sie w czyjes zycie,tylko po prostu dyskutuję pod wpływem zakłądajacych,wypowiadajacych sie tutaj emigrantów z PL. Gdybyście sami nie pisali to nie było by tematu.Widac sami macie zbyt wiele wolnego czasu,ale niestety macie go duzo,ale zyjecie przez to od wypłay do wypłaty. Oczywiscie nie kazdy,ale przewazajaca czesc tutaj piszących.

Gość gość
Ale co cie obchodzi kto ile ma i czy mu starcza od wyplaty do wyplaty ? Z twojego zyja ? Nie, wiec laskawie zamknij jadaczke. ''Pąpka'' - a coz to takiego jest analfabetko ? Masz rzekomo wiecej od innych a strzelasz byki jak pierwszoklasista.

Gość gość
Ludziom uklada sie bardzo roznie w UK. Wiadomo, ze nie wszyscy Polacy pracuja na tych samych stanowiskach.

Gość gość
Malo jest takich, ktorzy zarabiaja dobrze

Gość gość
punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia. U mnie w pracy nikt nie zarabia ponizej 1800 miesiecznie. Gdybys pracowala w innym miejscu gdzie wszyscy nie zarabiaja groszy, to zmienilby ci sie poglad.

Gość Cikawsska
2013-09-29 17:58:14,cha,cha :-) a co,nie mogę być analfabetką?:-) NIe wstydze się tego,ze popełniłam błąd.Nioe ja pierwsza,nie ostania. Zrobiłabym Ci dyktando z często uzywanych słowek w jez.pol. i kazałabymn Ci pisac w szybkim tępie,to moge sie załozyc,ze niejedno takie byczysko byś zrobił/ła :-) I O nic mi nei chodzi,po prostu dyskutuję,a ostani post napsiałam pod wpływem emocji,bo wkurzaja mnei tacy ludzie,co pisza,ze ja zazdroszcze komus,bo ktos w UK mieszka. Powtarzam,nie było by tematu,nie było by dyyskusji.Sami opisujecie swoje zycie,sami przesiadujecie na polskich forach,wioec dlaczego ktoś mieszkajacy w PL nie moze z Wami ,SZCZERZE poklikac.

a ja mam wrażenie, że chwalą się po prostu tylko ci którzy mają się czym chwalić.

Gość gość
Cikawsska Albo robisz sobie jaja albo dałaś komuś w łapę żeby cię przepuszczał z klasy do klasy. Zaraz pewnie napiszesz, że masz dysleksję albo inne pierdoły :O

Gość Cikawsska
30.09.13 ,cha,cha :-) coś z Tobą nie tak?

Gość gość
Z toba jest wszystko nie tak prostaczko

Gość Cikawsska
01.10.13 .Lubie byćprostaczką,analfabetką :-) Ale za to w PL mieszkam,mam sie wysmienicie ,a obce kraje po prostu zwiedzam.Nie muszę tam za marna wypłatę tyrać.

Gość gość
A kto ci idiotko powiedział, że tutaj się tylko tyra ? Zreszta skoro mieszkasz w Polsce to co robisz na forum, które nazywa się: ''Poza Polską''.

Gość asdlaka
2013-10-02 15:13:15,nie unos sie tak ,cha,cha,bo ci pąpka pęknie. I nie pisałam ,ze tam sie tylko tyra :-) Skad wzięłaś w mojej wypwiedzi wyrac "tylko"?:-) Kafeteria to forum polskei,wiec w kazdym temacie sie udzielam. Jakbym mieszkała w UK,to udzielałabym się na angielskich forach. Nie przesiadywałabym na polskich,bo i po co :-)

Gość gość
Czyli jedziesz na dwa nicki. Jesteś tak tępa, że zapomniałaś się przelogować i sama się wsypałaś buahahahaha

Gość asdlaka
02.10.13 ,cha,cha,nie wsypałam sie,bo "jadę" na setki nicków,bo ejstem niezalogowana :-) I nei zapomniałam nicka zmienic,tylko po prostu nie chciało mi się .Bardzo czesto pisze tez pod nickiem kafeteryjnym,czyli jako gosc.I założe sie,ze Ty takze pdo wieloma nickami ze mną klikasz :-)