Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

do mam przedszkolakow

Polecane posty

Gość gość

co robicie jak wasze dziecko choruje? bierzecie l4? rozumiem jak ktos pracuje w urzedzie ale u prywaciarza nie jest juz chyba tak wesolo?

Gość gość
ja poszlam do nowej pracy corka do zlobka i co miesiac byla chora. i tydzien zwolnienia. i tak od pazdziernika do kwietnia.

Gość gość
no wlasnie mozna wziasc chorobowe do opieki nad dzieckiem ale ile, co jesli dzieckoco 1,5 m-ca jest chore zrezygnowac z przacy? a moze wynajmujecie opiekunke( bo babcie i dziadkowie pracuja) ?????

Gość gość
U mnie tydzien zlobka tydzien zwolnienia. I tak przez 10 mieisecy. Pracuje w prywatnej firmie. Bralam opieke na dziecko bo co mialam zrobic. Raz zwolnienie raz babcie pomogly i od maja byl spokoj. Teraz znowi zaczely sie choroby... moj przelozony mowi ze jakos to trzeba przezyc i tyle. Jak szlam na zwolnienie to zabieralam prace do domu.

Gość gość
mamy jakie jeszcze doswiadczenia??

Gość gość
na dziecko mozna wziac 60 dni zowlnienia opiekunczego w ciagu roku.

Gość gość
a czy ktoras zostala zwolniona z racji zbyt czestych l4 na dziecko?

Gość gość
2 razy zwolniono mnie z pracy i teraz nie pracuję bo zwyczajnie się nie da :/ dorabiam w domu na czarno

Gość gość
ja tak. ale po na mysle zostawili mnie. tzn. konczyla mi sie umowa. dowiedzialam sie ze nie zostanie mi przedluzona umowa. ale po 1h zmienili zdanie i zostalam. ale byl 1 warunek ze jesli jeszcze raz pojde na zwolnienie lekarskie nie przedluza mi juz umowy.

Gość gość
miesiąc przedszkola a moje dziecko jest już 2 raz chore...wiec trzeba będzie znowu tydzień jak nie więcej siedzieć na opiece...już widzę minę szefa jak mu to zakomunikuje:/ jestem tym wykończona, ile możne chorować?!...w zeszłym roku było to samo:(((

Gość gość
przecież raz mąż może wziąć zwolnienie raz Ty

Gość LemonD
Ja nie mam problemu bo mój syn nie choruje...a chodzi do przedszkola już drugi rok. Ja nie pracuję w urzędzie ale w razie czego z wolnym nie ma problemu, jest też babcia więc tragedii nie ma :D

Gość gość
podrzucam babciom