Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ile godzin na dobę śpicie w ciąży

Polecane posty

Gość gość

tak jak w temacie, ile godzin na dobę śpicie w ciąży ?

Gość gość
Spij, spij jak najdluzej mozesz, bo po urodzeniu juz sie szybko nie wyspisz.

Gość gość
Na początku ciąży po 12-14 godz, ciąża to jedyny czas kiedy drzemki sobie robiłam.... w trzecim trymestrze nawet 8 godz mi się nie udawało, niewygodnie, źle się czułam...

Gość gość
ok 7 godz - pracuje, więc wstawać muszę rano. a po pracy już nie mam ochoty na wylegiwanie się, jest tyle ciekawych zajęć.

Gość ojejnoooooo
Ja na poczatku ciąży dużo spałam.W sumie to albo spalam albo wymiotowałam. Czasami potrafiłam przespać cały dzień bo i tak na nic nie miałam siły.

Gość gość
5-6 godzin a to dlatego, że mam już 1 małe dziecko

Gość A od kiedy nie noszenie czapki
"Spij, spij jak najdluzej mozesz, bo po urodzeniu juz sie szybko nie wyspisz" Głupie gadanie, a najczęściej takie głupoty plotą te, co w ciąży jeszcze w ogóle nie były, tylko gdzieś tam uslyszały i myślą, że to prawda i reguła. Gówno prawda. Mimo iż w ciąży spałam baaaardzo dużo, kładłam się do łóżka kiedy tylko miałam na to ochotę, to po urodzeniu dziecka spałam jeszcze więcej. A też się nasłuchałam: śpij w ciąży, póki możesz.

Gość gość
spałam po 12-15h. Wstawałam rano jadłam śniadanie, brałam leki, trochę pokręciłam się po domu, umyłam po śniadaniu naczynia i kładłam się z powrotem spalam 2-3h i wieczorem o 20.00 już spałam. Sama sobie zazdroszczę jak fajnie było. Teraz świątek, piątek i niedziela dziecko wstaje o 6 rano nawet jak dzień wolny od pracy. Trzy kiepskie noce przez ząbkowanie a ja w pracy chodzę jak zombi. Na szczęście starsze dziecko jest już samodzielne.

Gość gość
minimum 9 godzin obecnie - a właśnie zaczęłam 3 trymestr przed ciążą starałam sie spać 7-8 godzin (bo to zdrowe- jak śpisz 8 godzin to organizm się regeneruje)