Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy to wstyd

Polecane posty

Gość gość

nie iść na studia? Ścisłowcem nie jestem, a na kierunki humanistyczne raczej nie warto iść. Postawiłem sobie cel wyjazdu za granicę, ale koleżanka powiedziała mi, że wstydem jest, że nie mam zamiaru PÓKI co iśc na studia.

Gość gość
żaden wstyd. Masz szansę zarabiać za granicą, a ona po studiach i tak będzie bezrobotna

Gość Pudlo Viagry sp zoo
caly psl studiowal robiac polityczna kariere wiec wszystko przed toba :classic_cool:

Gość gość
Niby tak, ale przyznam sie, że źle się czuję z tym, że prawie wszyscy idą na studia, a ja czekam (mam ogarniętą pracę tylko miejsc na razie brak) na wyjazd. Wszyscy znajomi dziwnie na mnie patrzą, gdy mówię: nie idę na studia. Co nie oznacza, że nie będę się dalej uczył. Chcę się uczyć ale wtedy, kiedy będzie to owocowało w przyszłości

Gość gość
przynajmniej wiesz czego chcesz połowa znajomych którzy poszli na studia odpadła po 1 roku albo stwierdzili, że to nie to i że za wcześnie na podjęcie decyzji odnośnie studiów

Gość gość
Nie tak do końca wiem, za młody jestem żeby prorokować odnośnie życia, ale chcę na pewno pracować i uczyć się za granicą. Mam nadzieję, że mi się to uda. Dziękuję Wam za wypowiedzi

Gość gość
jeszcze pozwolę sobie dodać, że uważam, że skoro nie mam mega konkretnego planu na przyszłość to wole nie podejmować kroków takich jak studia, bo mają zbyt dużo konsekwencji. Moi rodzice mieliby może kasę żeby mi je opłacić, ale w domu... cóż... nie przelewa się, a ja bym się czuł bardzo niezręcznie biorąc od nich pieniądze kiedy wiem, że czasem na wiele rzeczy brakuje. Osoby, które doświadczyły braku pieniędzy w domu pewnie zrozumieją. Kasa by była, ale po co inwestować w coś co może się nie "zwrócić"?

Gość gość
myśle ze nie

Gość gość
mysle że koleżanka nie chciała Cię obrazić, a zmotywować do nauki. Myślę że wierzy w Ciebie i zwyczajnie chce żebyś był wykształcony, a twój plan na życie nie musi wykluczyć się ze studiami

Gość gość
Chciała. Ona jest rozpieszczoną i bardzo niemiłą osobą. Ale mniejsza o to. Chcę się uczyć,ale niekoniecznie iść TERAZ na studia... Tak tylko pytam, czy uważacie to za wstyd nie studiować teraz

Gość gość
wstydem jest być złym człowiekiem, a nie nie mieć studiów, zresztą- to nie określa wartości człowieka:)

Gość gość
Wiadomo że nie, ale mam nadzieję, że coś osiągnę poprzez pracę a na studia mogę iść w sumie zawsze

Gość gość
nie jest to wstyd

Gość gość
Dziękuję za wypowiedzi :)

Gość gość
a ja żałuję że poszłam na studia