Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Od dzisiaj kończę ze stawaniem w obronie kobiet przed innymi facetami bo jest ró

Polecane posty

Gość gość

wnouprawnienie, a gdy facet potrzebuje pomocy kobiety to nigdy nie ma na co liczyć.

Gość anty kopacz
Racja. Ja stanołem w obronie jednej to straciłem sprzęt foto za 800zł i nawet dziękuje nie usłyszałem.

Gość wytrychowicz
no comments Skarbie :)

Gość anielka1992
ale czasem bez waszej pomocy jest z nami kobietkami krucho

Gość gość
Zaskocze was ale idea równouprawnienia płci zasadniczo właśnie przeczy idei stawania w obronie kobiet. Za prawami stoją pewne obowiązki i na odwrót.Stawanie w obronie wykształciło się właśnie społeczeństwie patriarchalnym z jakiego przejawami zwolennicy i zwolenniczki równouprawnienia walczą. Wyjątkowo kontrargumentem wobec tego co napisałem jest tylko i wyłącznie obowiązek stawania w obronie osób jakich dobra prawne a w tym i nietykalność osobistą są zagrożone ale trzeba zwrócić uwagę na to iż kategoria pomocy osobie atakowanej a pomocy czy też działania w obronie kobiet to różne sprawy. Człowiekiem jest każdy każdy.I kobieta i mężczyzna. Należy więc raczej użyć określenia "w obronie człowieka"bo "w obronie kobiety"brzmi nieco manierycznie i naraża na osądy z użyciem argumentów o tzw problemie równouprawnienia.

Gość anty kopacz
kobieta to też człowiek?

Gość gość
Kilka słów jeszcze o problemie równouprawnienia. Wiąże się z tym zagadnieniem bowiem kilka istotnych i faktycznych problemów. Jednym z nich jest parytet a właściwie nawoływanie do dbałości o tzw parytet w strukturach służb odpowiedzialnych za bezpieczeństwo i publiczny porządek. W świetle obecnych tendencji wydaje się iż policja czy i inne służby w przyszłości będą podzielone między kobiety i mężczyzn symetrycznie i w różnym stopniu. Niestety wyjątkowo tu i w tym aspekcie mam poważne wątpliwości co do tego czy służby te będą przy takim stanie rzeczy funkcjonować prawidłowo.Nie mam tu na myśli pracy w charakterze referenta w strukturach policji czy też zatrudnienia kobiet poza pracą liniową ale o tzw prewencję. Patrole składające się z samych kobiet lub mieszane co do płci budzą moje wątpliwości szczególnie w sytuacji gdy mamy do czynienia z koniecznością konfrontacji z bandytami(w większości jednak płci męskiej)dopuszczającymi się czynów chuligańskich.Silnych fizycznie,agresywnych,zdeterminowanych a często odurzonych rozmaitymi substancjami......trzeba znać pewne proporcje i zachować jednak zdrowy rozsądek w budowaniu struktur takich służb bo ich skuteczność decyduje o czyimś życiu i zdrowiu.I to powinno być najważniejsze a nie fantazję jakich chowanych pod kloszem idei feministek mądrujących się w telewizji czy w radio.One nas nie będą bronić gdy przed grupą awanturników chcących spuścić komuś wp*****l za nic.

Gość kochanek ulicy
swoją kobiete i siebie sam obronie nawet kosztem długiej rehabilitacji, mundury nie muszą się wtrącać.

Gość gość
Racja. Kobiety w policji tylko dobrze wygladaja! Nie chcialbym byc policjantem i isc na akcje z kobieta!