Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

od kiedy dzialaja tabletki

Polecane posty

Gość gość

czesc dziewczyny mam pytanie do bardziej doswiadczonych,zaczelam brac pierwsze opakowanie tabletek anty od 20 biore od 1 dnia miesiaczki, na poczatku dziwnie sie czulam, teraz juz ok, dzis wzielam 10 tabletke i pierwszy raz wspolzylam z mezem od kiedy biore tabletki on spuscil mi sie do konca, czy mam jutro isc po tabletke wczesnoporonna czy moge zaufac tabletka, bo on mowil ze czytal i ze dlatego to zrobil bo biore tabletki,prosze o rade bardziej doswiadczonym:)

Gość gość
dodam ze wszystkie tabletki wzielam o tej samej porze zadnej nie zapomnialam,

Gość gość
R***aj sie ,a nie chwal na forum,niech piczka bedzie czerwona

Gość gość
"czy mam jutro isc po tabletke wczesnoporonna czy moge zaufac tabletka" Ufać tabletkOM. Dobrze, że mąż chociaż mądry, to przy nim nie zginiesz. A wystarczy przeczytać ulotkę. Tabletki działają od pierwszego dnia stosowania. PRZECZYTAJ ULOTKĘ!!! 10 razy.

Gość gość
potraktujecie to powaznie ,nie wspolzylam bardzo dlugo bo sie obawialam ciazy nie jestem zdzira,zrobilam to z mezem bo jedno dziecko juz mamy,wiec one juz dzialaja te tabletki????, powazne odpowiedzi prosze

Gość gość
nio wiem czytalam,ze jak biore od 1 dnia okresu to od razu, lecz jednak czy wy dziewczyny przy pierwszym opakowaniu tez uwierzylibyscie ze faktycznie dzialaja??duzo nieraz pisza w ulotkach na lekach a to niekoniecznie prawda, chcialam wiedziec czy z doswiadczenia moze ktoras wie ze moge sie nie martwic i do konca bo biore tabletki czy tak faktycznie jest skoro biore je regularnie??

Gość gość
DZIAŁAJĄ OD PIERWSZEGO DNIA.

Gość gość
dziekuje za odpowiedz

Gość gość nr 7
od pierwszego dnia przy zalozeniu, ze zaczelas brac piguly w 1 dniu cyklu. Dlaczego nie przeczytasz ulotki? Tam wszystko masz, lacznie z wytlumaczeniem co zrobic, gdy sie pigulki zapomni, gdy sie ja zwymiotuje itp...

Gość gość
od pierwszego dnia miesiaczki zaczelam brac, czytalam ulotke ale nie wiem czy moge jej ufac stad spytalam ,zadnej tabletki nie zwymiotowalam,

Gość gość
ja nigdy nie kocham się z chłopakiem do końca mimo ze biore tabletki

Gość gość
Bardziej ufasz anonimowym osobom z forum, często nie mającym żadnego pojęcia o tabletkach, niż ulotce, która została przygotowana na podstawie badań klinicznych, a następnie została zatwierdzona przez odpowiedni urząd.

Gość gość nr 7
na strach najlepsza...wiedza podczas kolejnej kontroli popros ginekologa o usg dopochwowe (teoretycznie raz na rok powinnysmy robic...). Na monitorze powinnas zobaczyc "nieczynne" jajniki, bez tworzacych sie wokol pecherzykow Graffa - tak dzialaja pigulki - blokuja owulacje. A skoro z pecherzyka nie powstaje jajeczko, to nie ma mowy o zaplodnieniu, bo plemnik chocby najsilniejszy sam nic nie zdziala, prawda? ;)

Gość gość
"ja nigdy nie kocham się z chłopakiem do końca mimo ze biore tabletki" Twoje paranoje nas nie interesują. 🖐️

Gość gość
nio ale Wy nie kochacie sie do konca jak bierzecie tabletki???to moze pojde jutro do ginekologa i poprosze o te tabletki wczesnoporonnr escapelle czy jakos tak slyszalam,bo jesli nie mozna tabletka ufac to chyba lepiej isc po nie??

Gość gość
Od lat współżyję z mężem z wytryskiem w pochwie bez żadnego dodatkowego zabezpieczenia poza tabletkami. Escapelle działa tak samo jak tabletki, wiec skoro nie mozna ufać tabletkOM to i Escapelle nie mozna.

Gość gość nr 7
chcesz sobie gospodarke hormonalna rozregulowac, bo ktos na kafe ma nierowno ppd sufitem!??

Gość gość
Ktoś na kafe jest bardziej wiarygodny niż lata badań i doświadczenie kobiet na całym świecie. :classic_cool:

Gość gość
ok dziekuje za madra rade:) ale jak wzielam 10 tylko tabletek to juz moge ufac tak??bo jak ktos lata to napewno,ale czy od razu tez dzialaja faktycznie?przepraszam ze spytam ale od razu pani wspolzyla do konca od pierwszej paczki??

Gość gość
mozecie mnie teraz zle oceniac, ja ufam ludzia, ich slowa sa wazniejsze jak lata badan, bo doswiadczenie jest najwazniejsze a nie bzdury w ulotkach

Gość gość
Oczywiście, że od pierwszej tabletki. I to dwa razy, bo teraz biorę tabletki po dwuletniej przerwie. Tabletki nie zawierają bzdur. Zdajesz sobie sprawę ile byłoby pozwów gdyby w ulotce napisane były bzdury?

Gość gość
ok dziekuje :):) uspokoilam sie :)

Gość gość
Oprócz ulotki przeczytaj też słownik ortograficzny. I przynajmniej jedną książkę miesięcznie.

Gość gość
nie martw się słownik przeczytałam

Gość gość
To przeczytaj jeszcze raz, bo niewiele Ci w głowie zostało.

Gość gość
Tobie również prosiłam o radę kogoś doświadczonego ,kto bierze już jakiś czas tabletki, a nie złośliwe komentarze, nudzi Ci się??to idź coś porób

Gość gość
I dostałaś radę. Komentarze są złośliwe tylko dlatego, że mimo zwrócenia Ci uwagi dwa razy Ty uparcie powtarzasz ten sam błąd. W zasadzie to są dobre rady, a nie złośliwe komentarze. 🖐️

Gość gość
Czytaj głową a bzykaj c**ą.Robisz na odwrót