Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zakladacie dzieciom rajstopy

Polecane posty

Gość gość

Moja chodzi do pzredszkola. Zaprowadzilam ja na 8. Rano zimno strasznie. Mowila mi ze jest jej zimna w nozki.

Gość gość
jak jej zimno to zakładają co się na innych oglądasz, moja nienawidzi i nie zakładam jej nawet zimą, bo by oszalała, sama też nigdy nie noszę, ale to nie znaczy że wszyscy na około mają chodzić bez :)

Gość gość
pojde jej dzis kupic jakies ciensze. i tez jej bede zakladac.

Gość gość
Ja zakładam już rajstopy. Jakbym miała dziecko pewnie też śmigałoby w rajtkach.

Gość gość
tak zakładam najczęściej z rana a potem jak cieplej to nie .. u nas rano dzisiaj -1 :/ dziecko ma 18msc:)

Gość gość
zakladam, ale moje ma rok i na spacerze siedzi jeszcze w wozku prawie caly czas.

Gość gość
zakladam jak jest sporo na minusie.

Gość gość
U nas o 6 rano zimno, więc córce juz od jakiegos czasu zakładam rajstopki i spodnie rano, spodnie w przedszkolu zdejmuje i smiga w rajstopkach.

Gość gość
Jak mówi ze jej zimno to zakładaj .

Gość gość
Gdzie wy mieszkacie ze u was jest na -? Przeciez wcale nie jest tak zimno. Mojej 3latce nie zakladam rajstop i predko nie zaloze bo w takim razie w c bede ubierac w zime?!

Gość gość
u mnie rano 2 stopnie ale odczuwalna -2 wielkopolska

Gość gość
U mnie rano bylo 2 stopnie....warszawa

Gość wierka na traktorze
Rozne mam rajtuzy dla dzidci i najbardziej lubie takie z bazarku. Nie z hmu czy innych takich. Bo te z bazatku sa cienkie,nie maja tych jakich tam gum czy elastanu,zeby trzymaly fason - i przez to sa wygodne. Z jmu mam kilka par i sa strasznie nierozciagliwe,noga w nich jest jak parowka w skorce

Gość gość
No właśnie też miałam zapytać - skoro przy takie temp zakładacie dzieciom rajstopy, to w co je ubieracie przy -20? A potem płacz i zgrzytanie zębów jak w temacie wyżej, że dziecko ciągle choruje :o 🖐️

Gość gość
Jak dziecko mówi mi ze jest mu zimno to zakładam. Zimna zakładam dodatkowo grubsze spodnie .

Ja zakładam na dwór dziecku na nogi rajstopy i stopnie. A co będę zimą zakładać? Jeszcze do tego kombinezon

Gość gość
ja zakladam, bo mam gdzies zdanie innych matek, na starosc bolace korzonki, reumatyzm, znalam matke co nie zakladala dziecku czapki i szalika w srogie mrozy, bo dziecko ma sie hartowac az dostalo odmy, no inteligentna kobieta..

Gość gość
Ja mojemu nie zakładam rajstop, tylko chodzi w spodniach ocieplanych, tzn. takich z bawełnianą podszewką. Ma chudziutkie nogi i są zimne, więc daję rajstopy. A jakby dziecko samo się zkarżyło że zimno to ostatnie o czym bym myślała to pytanie na kafe czy rajstopy dać... Przy -20 nie wychodzę na spacery :P A przy normalnej zimowej pogodzie zakładam kombinezon.

Gość gość
Chyba sie komus cos poyebalo w kwestii hartowania. Hartowanie to nie przegrzewanie a nie wystawianie na zimno. Sama zalowalam rano zebrajsto nie zalozylam bo mi piekielbnie zimno bylo. Dobrze ze dziecku zalozyam. Ps. Chodzi do zlobka i od kwietnia jeszcze nie mialo kataru, wiec mamusiu od tych -20 wsadz sovie wiesz gdzie te teorie nt. ubierania.

Gość gość
Ja jeszcze nie zakładam, ale mam przedszkole 5 min drogi od domu więc nie ma sensu.Ale pewnie za 2-3 tygodnie już będę mu je ubierać.

Gość gość
A ja mieszkam w Zakopanem i u nas już zimno......brrr...:/ nie cierpię zimna... moje dziecko tez nie choruje choć jak pisalam chodzi rano w rajstopkach juz

Gość gość
Aha i nie piszcie,ze ubierze rajstopy to nie zahartowane i bedzie chorować oj nie! NAs było trojew domu i mama zakłądała pewnie juz rajstopki nam ja nie chorowałam siorka tez nie a brak non stop aż do chyba 6/7rż kiedy poszedł do szkoły:D serio-wtedy nawet jak był przemoczony to nie zachorował:D

Gość gość
Ja zakladam mojej corce rajstopy

Gość gość
ja juz mojej caly czas zakladam. bo jej zimno,

Gość gość
Do głowy by mi nie przyszło żeby pytać na forum kiedy dziecko samo się skarży że jest mu zimno! Osłabić odp***ość można jak dziecko jest zgrzane, zgrzać się może ewentualnie przy 15-20 st jak się te rajstopy dołoży... Jak powie że głodna to będziesz tu pytała czy dać jeść? Ja swojemu daję spodnie ocieplane jak na razie i wystarcza, ale mamy przedszkole za rogiem.

Gość gość
Nie!