Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie mam pomysu

zostałam bez pracy

Polecane posty

Gość nie mam pomysu

nie wiem co mam zrobić po 7 latach zostałam bez pracy - nie wiem jak mam sobie poradzić? dziś rano się obudziłam i zaczęłam sie szykować gdy po paru minutach zdałam sobie sprawę ze nie mam gdzie iść:( teraz siedzę przed kompem i bez sensu tracę czas - co robić?

Gość gość
a kim bylas w poprzedniej?

Gość nie mam pomysu
pracowałam jako asystent klienta w finansach

Gość gość
Zupelnie nie moja dzialka, ale po 7 latach chyba mniej więcej znasz rynek, powysylaj CV do konkurencji.

Gość nie mam pomysu
popwiem tak jestem już chyba zmęczona praca z klientem, sprzedażą, rynek jest trudny, zresztą jak przeczuwałam co się święci zaczęłam się rozglądać porozsyłałam cv i żadnego odzewu nie ma ;( a żyć trzeba, kredyty opłacać, dziecko i siebie utrzymać nie wyobrażam sobie co dalej będzie?

Gość gość
Na poczatek zapisz sie do urzedu pracy, bedziesz miala ubezpieczenie i zasiłek bo jezeli pracowalas na caly etat to masz do niego prawo. No i czeka Cie szukanie pracy, nie nastawiaj sie ze za tydzien bedziesz miala nową, moze potrwac pare miesiecy.

Gość nie mam pomysu
a co robić z wolnym czasem kiedy syn w przedszkolu? do tej pory wszystko było poukładane.praca, przedszkole, po pracy zakupy obiad i z synem na zajęcia popołudniowe a teraz co ? czas przecieka przez palce:(

Gość gość
No ja bym ten czas poświęciła na szukanie nowej pracy. Poza tym chyba masz jakieś zainteresowania, nie wiem jakie ale przecież kazdy cos lubi, ksiazki, filmy, haftowanie, spacery, bieganie... Nie wiem, coś co lubisz robić a nie miałas czasu kiedy pracowałaś. Teraz jest jedyny okres kiedy sie mozesz tym zająć, jak znajdziesz nową pracę znowu nie będzie czasu.

Gość nie mam pomysu
co znaczy poświeć czas na poszukiwanie pracy?

Gość gość
No a myślisz że ta praca sama Cię znajdzie? Wysyłaj CV, pisz listy motywacyjne, idz do urzędu pracy, nadrukuj CV i idz z tym w miasto, poroznoś osobiście, popatrz czy nie ma gdzies kartki ze poszukuja pracownika, albo wchodz do miejsc gdzie chciałabys pracowac i pytaj czy kogoś nie potrzebują, moze jest w twoim miescie agencja pracy, tam tez mozesz pójść, dzwon i wysylaj CV na ogloszenia podane w gazetach itd itd...

Gość nie mam pomysu
wszystko ładnie pięknie tylko niestety mieszkam w małym mieście na wschodzie Polski gdzie jest ogromne bezrobocie a osoby pracujące są to osoby znajdujące prace przez znajomości. generalnie czuje że jest do .....

Gość gość
ile masz lat?

Gość gość
kocham Cię:)

Gość nie mam pomysu
33 lata 5 letnie dziecko, wykształcenie wyższe i brak znajomości j. obcych gdyż nie było mi potrzebne

Gość gość
No i co, zamierzasz w związku z tym NIC nie robić? No nie wygłupiaj sie. BEzrobocie jest teraz wszędzie, ale wieksze szanse na znalezienie pracy masz jak zaczniesz za nią chodzic, albo jej szukac, niz jak uznasz ze i tak nie znajdziesz i nie zrobisz absolutnie nic.

Gość gość
A do UP i tak sie musisz zapisac, bo przeciez lepiej miec ubezpieczenie. Poza tym jak masz duzo czasu to mozesz sie zapisac na jakis kurs albo szukac pracy w wiekszym miescie w okolicy.

Gość nie mam pomysu
Ale jak się zapisać do urzędu, nie wiem, nie umiem :( co mam robic pracy nie ma napewno nie znajde

Gość gość
ty serio masz 33 lata? kseruj świadectwa pracy i szkolne. wypełnij żółta kartę rejestracyjną z urzedu pracy i idz z tym do pośredniaka. po 7 dniach od rejestracji zostanie ci przyznana decyzja o zasiłku. nie wiem jaki masz staż pracy ale dostaniesz 100 % przez 6 miesięcy. nie panikuj dasz radę