Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość SQUARES1990

Ruchy dziecka w 23 tygodniu 5 dniu

Polecane posty

Gość SQUARES1990

Zwracam się do was dziewczyny z pytaniem jak to było u was z r*****i na tym etapie jak je odczuwałyście i jak często ? ja pierwsze ruchy poczułam późno bo coś w skończonym 21-22 tygodniu jakoś tak ale jak na razie są one tylko kilka razy na dzień i nie są to kopniaczki tylko takie kilkakrotne pukania najczęściej bardzo nisko a są też takie dni że ruchów nie czuję prawie w ogóle albo raz dziennie strasznie się martwię... aha mam też łożysko na przedniej ścianie proszę o rady i o odpowiedź czy ktoś miał podobnie

Gość gość
Ja jestem w 20tyg i ruchy czuje tak ok 2-3razy dziennie ale to moja 2 ciaza. W pierwszej pamietam ze ruchow nie czulam prawie wcale.

Gość gość
witaj. Ja OM miałam 22.05.12, a pierwsze ruchy 3.10.12 więc też późno. Mój synek nigdy nie był r****iwy, założe się, że Twój gdy kopniaki będą odczuwalne dla innych będzie kopał głównie w nocy-mój synciu tak robił. Zwróć uwagę jak dziecko jest ułożone (mój na każdym USG był tyłkiem obrócony, podejrzewam, że był tak obrócony prawie cały czas. Ja ruchów takich typowych kopniaków nie czułam, ale zaznaczam, że ja ciąże miałam zakończoną w 35 tc (ale ruchy nie były z tym powiązane), nie przejmuj się, mój nadrobił jak wyszedł. Ma 8 mcy, a ja po 2h zabaw mam dość :)

Gość gość
to moja pierwsza ciaza. pierwsze ruchy dziecka -koniec 16 tygodnia. codziennie czuje ruchy, glownie wieczorem. ale moje male jest po prostru super aktywne, twoje mozebyc po prostu spokojne. nie martw sie u kazdej kobiety inaczej to wyglada

Gość gość
ruchy od 17 tygodnia w 21 były to już mocne kopnięcia, na leżąco brzuch się poruszał - kopnięcia wyczuwalne już przez męża. Jak zacznie kopać potrafi tak z 15minut. Takie akcje są 5-10 razy na dobę. Z pierwszym dzieckiem tez tak miałam myślałam że oszaleje byłam całą poobijana nie raz płakałam z bólu a wszyscy na mnie patrzyli jak na wariatkę dopiero gdy przykładali rękę rozumieli o co chodzi :) .I teraz jest wiercik jakich mało, jako noworodek w ogóle nie spała w dzień, z tym będzie tak samo, także nie przejmuj się będziesz mieć spokojne dziecko :) które będzie przesypiać noc i pół dnia już zazdroszczę ;)

Gość SQUARES1990
dzięki za miłe słowa przyznam szczerze że wariuję z tego powodu tak bym chciała żeby wszystko było dobrze i mam nadzieję że tak będzie