Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dla zorientowanych

Polecane posty

Gość gość

Mam pytanie do Was. Czy jeśli nieruchomość którą nie da się podzielić, a należy do 3 osób można sprzedać, jeśli tylko dwie z tych osób chcą tej sprzedaży a trzecia nie? Czy sąd bierze pod uwagę tzw. większość? I drugie pytanie, czy jeśli osoba która nie chce sprzedać mieszkania, a nie stać jej na spłatę pozostałym dwóm osobom kwoty w całości, to czy wchodzi w grę zapłata w ratach, jeśli pozostała dwójka nie wyrazi na to zgody?

Gość gość
nie po to tyle lat studiuje się prawo, żeby udzielać darmowych porad

Gość zabojstwo na raty
temida jest slepa kochanie pytanie ile podsypiesz sedziemu :P, :P, :P

Gość gość
Hehe, dzięki choćby za taką odpowiedź. To nie kwestia studiowania prawa, bo wystarczy przeczytać w internecie jakie są rodzaje zniesienia współwłasności. Tu bardziej chodzi o praktykę, bo po studiach na ten temat będziesz wiedziała tyle co ja z internetu w tym temacie. Pytam tu raczej kogoś, kto zetknął się z tym w praktyce, niekoniecznie prawnik.

Gość gość
więc internetowy magistrze przeczytaj sobie w necie i nie męcz ludzi od samego rana. Logiczne jest , że praktyka wynika z ustawy

Gość gość
Spadaj dziecino jak jesteś za cienka w uszach na ten temat. Poszukaj sobie tematu o wytryskach i tam się wypowiadaj.

Gość gość
widać chodzący wytrysku, że mamy inne zainteresowania

Gość gość
To interesuj się tym co lubisz i następny raz nie wchodź na temat: "Dla zorientowanych", bo widać że nie jesteś w niczym zorientowana.

Gość gość
Trzeba być nieźle kopniętym, żeby uznać godz. 14:20 za poranną. Następnym razem myśl nad tym co piszesz. Ponawiam pytanie dla osób inteligentnych :)

Gość gość
nikt inteligentny nie zniży się do twojego poziomu, także dalej sobie zakładaj tematy o współwłasności- a porady prawne kosztują gołod*pcu

Gość gość
Ja napisze jak u mnie bylo. Sad przyznal w ratach splate na rzecz mojej ciotki ktora nie chciala zatrzymac mieszkania.

Gość gość
Musisz się totalnie nudzić, skoro jesteś obstukana we wszystkich tematach na kafeterii, czas się wziąć do roboty :) I odstosunkuj się od mojej osoby. Co do drugiej wypowiedzi, rozumiem że ciotka wyraziła zgodę na zapłatę w ratach?

Gość gość
Co do pierwszego pytania, to wystarczy że dwie osoby zainteresowane sprzedażą złożą stosowny wniosek. Mało tego, mogą złożyć wniosek o zniesienie współwłasności przez sprzedaż ze wskazaniem kupującego, wówczas sąd bardziej pozytywnie przychyli się do takiego wniosku.

Gość gość
Dzięki wielkie! 👄 Czy to porada darmowa? :D

Gość gość
szczerze mowiac nie wiem czy zgodzila sie na platnosc w ratach, ale chyba tak.

Gość gość
Dzięki, ale właśnie ważne jest w tym przypadku, czy na pewno się zgodziła. Jeśli ktoś zna podobną sytuację niech się wypowie.