Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aalergiczkaa

depilacja a alergia

Polecane posty

Gość aalergiczkaa

czy przy uczuleniu na nikiel mozna uzywac depilatorów? po maszynce wiadomo-straszne krosty :(, kremy i plastry z woskiem nie zadziałały (choc moze robiłam cos nie tak?), teraz myślę o depilatorze...

Gość gość
nie można

Gość gość
depilator tez ma niklowe ostrza, chyba ze sa jakies inne. polecam depilacje pasta cukrowa, ale pamietaj, że depiluje sie pod włos i one musza byc nieco odrosniete zeby mogly sie czegos przyczepic. z plastrami jeszcze spróboj. ostatecznie zapisz sie na depilacje laserowa.

Gość gość
Ja co prawda nie mam alergii na nikiel, ale mam bardzo wrażliwą skórę i jak kupowałam depilator doradzono mi Satin Perfect Philipsa bo zamiast metalowych pęset jak w większości depilatorów ma ceramiczne dyski. Póki co się sprawdza

Gość gość
spróbuj nitkowania

Gość gość
Dla osób z wrażliwą i alergiczną skórą najlepsza jest depilacja pastą cukrową.

Gość aalergiczkaa
chcialam spróbowac pasty cukrowej ale natrafiłam na parę opinii (niestety ze zdjeciami), ze powoduje siniaki i troche się wystraszyłam:( na laser mnie nie stac, ale poczytam jeszcze o tym depilatorze philipsa, bo faktycznie znalazłam info ze jest hipoalergiczny, dzięki za pomoc!

Gość gość
Robię depilację pastą cukrową i jeszcze ani jedna moja klientka nie miała siniaków :)

Gość aalergiczkaa
odnalazłam ten blog, na którym miedzy innymi czytałam o tych siniakach wiec przesyłam linka, na dowod, ze nie wymyślam:) http://tiki-tiki-kosmetyki.blogspot.com/2013/09/depilacja-egipska-pasta-cukrowa-nie.html , moze w gabinetach jest lepszy, ale ja akurat nie mam mozliwości sprawdzić, w kazdym razie znalazłam w promocji ten depilator hipoalergiczny i mam nadzieje, że nie będę musiała juz prosic o porade w tej sprawie;)

Gość gość
u mnie po paście cukrowej skóra nie miała siniaków, nasomiast miała po wosku podrażnienia po paście tez są dużo mniejsze niz po wosku

Gość gość
Na zdjęciu skóra wygląda masakrycznie. Zwykle w gabinecie po depilacji pastą cukrową skóra jest lekko zaróżowiona lub całkiem blada, a u super wrażliwych osób widać maleńkie różowe kropeczki, które dość szybko znikają po wmasowaniu balsamu łagodzącego. Może to też zależeć od jakości pasty.

Gość gosc z 22 49
oglądałam te zdjęcia i u mnie podobnie wyglądały po wosku, natomiast po paście duzo, duzo lepiej, a tez robiłam sama w domu. mo zesz spróbowac pase na małym obszarze skóry i poczekac pare dni, zobaczyc jak zareaguje skóra.

Gość Karolajnna67
Pasta cukrowa. Po co tyle zachodu. Lepiej kup gotowy krem do depilacji, który usunie ci włoski bezboleśnie i to z każdej części ciała. Pamiętaj tylko, żebyś wybrała preparat przeznaczony do stosowania przez alergików. Ja do depilacji używam tylko kremu, no i po zabiegu nakładam na wydepilowane miejsce taki preparat - http://www.dslaboratories.pl/9,keramene.html. Nie mam wtedy żadnych podrażnień, a i kolejny zabieg usuwania włosków robię za kilkanaście dni.

Gość gość
jak przestrzegam kilku zasad to nie mam krostek po goleniu maszynką/chodzi mi głównie o miejsca intymne/ 1.maszynka musi być nowa lub odkażona 2.musi być jakiś kosmetyk-pianka,mydło nie sama woda 3.po goleniu nakładam provag żel gdzieś czytałam że dobre efekty daje ałun

Gość aalergiczkaa
te rady są ok, ale dla kogos kto ma zwykle podraznienia a nie alergię:( Karolajnna67 - tak jak pisałam na początku próbowałam paru kremow i efekty nie były zadowalające (delikatnie mówiąc:)) PS. przy okazji szukania depilatora natknęłam się jeszcze na depilator IPL - słyszałyscie cos? czytałam w innych wątkach, że jak się regularnie stosuje to usuwa włosy na parę miesięcy?

Gość gość
Jak mozna porównywac działanie pasty cukrowej do kremu do depilacji. Nie dość, ze działanie jest zupełnie inne to na inny okres czasu wystarczają. Krem włosy tylko rozpuszcza, więc zaczynają być widoczne na drugi dzień lub za 1-2 dni, natomiast po pascie cukrowej jest spokój na 2-3 tygodnie. Pasta cukrowa usuwa włosy wraz z cebulką, jest np.idealna przed wakacjami albo dłuzszym wyjazdem, gdzie nie chcemy bawić się w maszynki do golenia, depilatory i kremy do depilacji.

Gość gość do alergiczki
Ja też właśnie czytałam o tym domowym IPL i myslę że to fajna opcja, szczególnie jak ktos nie ma możliwości chodzić do gabinetu. No i chyba nawet cenowo lepiej to wychodzi

Gość gość
I masz nadzieję, że to działa? Naiwna jestes

Gość gość
Dlaczego piszesz że jest naiwna?? o ile sie nie ma bardzo jasnych włosów i wykonuje regularnie zabiegi to można się pozbyć włosów na kilka miesięcy. Moja znajoma przywiozła sobie coś takiego z UK chyba philipsa i nie narzeka...

Gość gość
Fajne! Wygląda niegroźnie - jak suszarka :D A można to kupić u nas?

Gość Depilacja123
Hej, polecam depilację laserem diodowym w salonach Delux, są w kilku miastach Polski, ja swoje zabiegi robię we Wrocławiu, już po pierwszym zabiegu są efekty! To jest strona salonu: depilacjalux.pl !!!! Jeśli któraś z was chce mieć 20% zniżki na pierwszą depilację (niezależnie od ilości depilowanych miejsc) to niech do mnie napisze na e-mail: depilacja123@gmail.com !!!!!!! Jeszcze przez jakiś czas są promocyjne ceny depilacji, a każdy kolejny zabieg serii jest liczony wg cennika z dnia pierwszej depilacji! Warto się pospieszyć ;)

Gość gość
Najlepiej zdecydować się na depilacje laserową, bo przynosi ona znakomite efekty. Skórę alergiczną smaruj emolientami, a zmienione chorobowo miejsca kremem Dermaveel, który leczy skórę, łagodzi podrażnienia i likwiduje świąd.

Gość gość
Jedynie laser wchodzi w grę. Żadne woski, kremy czy tradycyjne golenie, bo to podrażnia i tak już wrażliwą skórę! Jak skóra swędzi, to Fenistil w kroplach pomaga i smarowanie kremem Dermaveel :)

Laser nie nadaje się do każdego typu włosów - rudych i jasny blond nie wydepilujesz. Poza tym trzeba pamiętać, żeby przez jakiś czas nie wychodzić na słońce. A może Epilfree? Najpierw depilacja woskiem albo pastą w salonie kosmetycznym (nigdy nie miałam siniaków), potem aktywator i toner Epilfree. Całkowicie bezboleśnie i bez żadnych skutków ubocznych, a włosków jest naprawdę dużo, dużo mniej

Podrażnienia i krosty mogą występować również po depilatorze. Tak objawia się zapalenie mieszków włosowych. Kluczowe jest stosować preparaty regenerujące i wspomagające skórę, które zawierają m.in. beta-glukan, srebro koloidalne, olej kokosowy oraz estry wyższych kwasów tłuszczowych. Zacznij smarować nogi przed i po goleniu kremem Beta-Skin Natural Active Cream, który złagodzi Twoje dolegliwości. Preparat chętnie wykorzystywany jest również przez mężczyzn. :) https://sklep.betaskin.pl/Beta-Skin-Natural-Active-Cream-150-ml/102

Gość Mirela Sak
Witaj, Ewa, zabieg depilacji jest szybki tu masz film jak wygląda zabieg depilacji https://www.youtube.com/watch?v=jYej8j9cNGQ że cena usługi nie jest laser laserowi nie równy , radzę poczytać o różnicach między laserami Lightshher i Vectus

Gość Kinia 22
Dziewczyny! Mam ogromny problem z nogami. Wrastają mi włoski, zostają po nich okropne blizny. Zaczęłam zastanawiać się nad depilacja laserową, ale nie mam pojęcia jaki laser wybrać. Czy któraś z Was miała robiona depilację laserową Palomarem Vectusem, czytałam o nim trochę tutaj http://depilacja-laserowa.torun.pl. Co myślicie?

Gość kosmetyczka 29
Najlepsze są naturalne metody depilacji Od jakiegoś czasu używam pasty cukrowej. Do tej pory widzę same plusyNie mam problemu z podrażnieniami. Najpierw chodziłam do sklepu gotową pastę, od roku sama ja robię, wystarczy woda, cukier i sok z cytryny. Jak chcesz trochę informacji to poczytaj http://depilacjacukrowa.com.pl/zalety-depilacji/