Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość prunee

Mam 18 lat i chcialabym sie wyprowadzic z domu

Polecane posty

Gość prunee

Nie oceniajcie mnie z gory. W listopadzie koncze 18lat, chcialabym sie wyprowadzic z domu-nie, to nie jest moj kaprys. Moja matka od kiedy pamietam wyjezdza do pracy za granice, na poczatku wyjezdzala na miesiac, po czym wraca takze na miesiac. Pozniej zaczela wyjezdzac na 2, a od dwoch lat wyjezdza na 3 miesiace i wraca na niecaly jeden. Ojciec byl alkoholikiem, od roku nie pije, bo mial powazna operacje zloadka i ta sytuacja zmusila go do rzucenia %. Mam starsza siostra, z ktora rozmawiam i niby jest wszystk w porzadku, lecz jest ona "dwulicowa". Dodam, ze od dwoch lat choruje na cukrzyce typu I. Nie mam wsparcie od rodzicow. Matka zawsze porownywala mnie z siostra, bo ta zawsze uczyla sie wzorowo a ja tylko dobrze. Mam problemy z moja choroba, wiem ze powinnam sama o siebie juz dbac skoro chce sie wyprowadzic, ale nie daje sama rady. Matka nie pomaga mi w ogole, mysli ze pieniadze sprawe zalatwia. Razem z siostra obmyslaja, aby wyslac mnie do psychologa albo nawet psychiatry. Zle sie z tym czuje, bo kiedy tlumacze matce, ze potrzebuje jej ona potrafi mowic tylko o pieniadzach, ze nie bedziemy mieli sie z czego utrzymac. Na poczatku potrafilam to zrozumiec, kiedy wyjezdzala na miesiac, ale teraz jest strasznie. Nie slucha mnie i potrafi tylko rozmawiac z siostra. Nie czuje milosci w tym domu. Mam chlopaka od dwoch lat, ale nie moge wiecznie go moimi problemami zadreczac. Chcialabym skonczyc szkole, jestem w klasie maturalnej. Przepraszam, ze wszystko jest takie chaotyczne. Nie wiem skad wziac pieniadze na utrzymanie, nie wiem co robic. Naprawde.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować