Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jaki obiad z piekarnika

Polecane posty

Gość gość

Macie pomysly na obiady z piekarnika ? Tak żeby zrobić coś łatwego i szybkiego do jedzenia ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Pudlo Viagry sp zoo
wiekszosc potraw tzw jednogarnkowych da sie tez przyrzadzic w piekarniku :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
roznorodne warzywa. ja czesto robie taka miszkanke: baklazan, papryka, pomidor, cebula. pokroic, obficie polac oliwa, posypac sola, pieprzec i dowolnymi ziolami. piec 15-20 minut, przemieszac, mozna skropic octem balsamicznym, piec kolejne 10 lub wiecej minut do pozadanej miekkosci (ok 200C) ziemniaki - w kawalkach, z oliwa i ziolami. brukselka podobnie. pieczarki. . a poza tym to wszelkie miesa. naszybko upieczesz filet rybny lub piersi z kurczaka. sol, pieprz, ziola, oliwa, cytryna. cienki filet 10 minut, grubszy, np losos, 15, piers 20-30 minut. . mozna zrobic "paczuszki" z folii aluminiowej w ktorych lokujemy filet oraz dodatki smakowe, np. czosnek, imbir, szczypior, sos sojowy. . pieczeni miesne - to juz zabiera wiecej czasu, ale poledwiczki wieprzowe upieka sie dosc szybko, 30-40 minut. . to sa wszystko bardzo latwe i szybki rzeczy, chyba nic latwiejszego nie ma na swiecie, a przy okazji smak jest lepszy, bardziej esencjonalny, niz z garnka lub patelni. nie wiem co wiecej pisac, ale jak masz pytania, to chetnie odpowiem, bo u mnie piekarnik to jest najczestrza metoda przyrzadzania cieplych posilkow.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Mięsiwo - pieczony kurczak,schab,karkówka. Ryby zapiekanki - pole do popisu wielkie (makaronowe,ziemniaczane,warzywne,mięsne itd) tarty faszerowane warzywa - pomidory,papryka,cukinia a nawet cebula.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
wstaw ulubione mięso w dużej brytfance jakieś 40 minut przed końcem pieczenia dorzuć do brytfanki kartofle, jeżeli są bardzo duże, to pokroj na kawałki, możesz posmarować oliwą i posypać ziołami a 20 minut przed końcem dorzuć jeszcze jakieś warzywko, np. marchewki czy brokuły inny pomysł: zapiekanka makaronowa możesz do niej wrzucić wszystko to, co lubisz i co masz w lodówce, surowy makaron, zalać bulionem albo wodą, żeby makaron miał z czego ciągnąć wilgoć i zapiec, pod koniec pieczenia możesz posypać serem i poczekać, aż się stopi

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
tuńczyk na ciepło jest ohydny wstrętny i smierdzi

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
podnoszę i łaskawie o więcej przepisów proszę :-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ja ostatnio zrobiłam piersi z kurczaka faszerowane seret rikota z szuszonymi pomidorami i kaparami wyszło pyszne Nadzienie=ser rokota=suszone pomidory pokrojone+pokrojone kapary+oregano+pieprz Farszem nadziewac piersi,nastepnie z wierzchu posypac przyprawa grill pikantny kamis i do piekarnika na 40 minut,na piersi położyć plasterki masła PYCHA

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Czesto robie obiad z piekarnika.Marynuje udka i pieke z ziemniakami,pozniej dokladam zerwona papryke,cale zaki czosnku,cukinie jak mam i wystaczy.Obiad pyszny,malo mycia

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość goscia
swietny pomysla na taka pieczone z kasza :) i co lepsze, nie trzeba specjalnie gotowac kaszy osobno :) i swieta prawda, ze kaszy i ryz "na wage" duzo lepsze niz z woreczka. jedno ale - zeby ten przepis byl "na zdrowie", jak wskazuje nazwa bloga (skadinad baaardzo fajnego i juz dobre kilka razy do niego zagladalam :) ) to nie polecajmy kostek winiary i przyprawy do kurczaka, ktore sa z glutamianem sodu - bynajmniej nie na zdrowie - oraz cukru :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja mam moje UKOCHANE danie z piekarnika, jest troche krojenia ale ogolnie jest bardzo proste. kroisz ziemniaki na cieniutkie plasterki - takie 2-3mm taka sama ilosc dyni orzechowej kroisz na takie same plasterki ukladasz warstwe ziemniakow, potem warstwe dyni, i tak na przemian az zapelnisz naczynie kazda warstwe solisz i pieprzysz do smaku, oraz posypujesz niewielka iloscia startego sera - ja lubie parmezan bierzesz duze opakowanie slodkiej smietaniki, mieszasz ja z kilkoma stratymi zabkami czosnku, ja daje 4-5 zabki na duza forme, czosnek jest wazny dodajesz do tego wiecej zmielonego parmezanu, sol i pieprz do smaku zalewasz te ziemniaki i dynie smietana, dociskasz je tak aby ziemniaki i dynia bylo ledwo pokryte plynem jak naczynie jest prawie pelne, na gore kladziesz pomidorki koktajlowe przeciete na pol, posypujesz je bazylia, sola i pieprzem zakrywasz folia i wsadzasz do piekarnika, na 180 stopni na jakies 90 minut az wazywa zmiekna mieszasz paczke bulki tartej (takiej miekiej nie suchej, z kilkoma lyzkami oliwy, pokruszonym serem feta i orzechami wloskimi wysypujesz to na zapiekanke i wstawiasz do piekarnika na jeszcze troche, az bulka sie przypiecze i ser feta troche roztopi podajesz z salatka z rukoli, z octem balsamicznym, oliwa i platkami parmezanu mowie ci, PYCHA!!! troche zajmuje to pieczenienie ale jest warto to chyba moja najulubiensza na swiecie zapiekanka

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
a może tarta? podpiekasz spód z kruchego( szybko się robi - albo z zapasów : ja prawie zawsze mam w zamrażalniku placek surowego ciasta kruchego - bo robię zawsze więcej niż trzeba) lub francuskiego (gotowego) ciasta farsz mój ulubiony - szpinak podsmażony z cebulą, czosnkiem i wymieszany z serem feta - trochę śmietany, jajko, gałka muszkatołowa, sól, pieprz. Wylewasz to na podpieczone ciasto, zapiekasz i jest.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
udka przyprawione,cebula,pieczarki,surowe ziemniaki. wszystko wkładam w worek do pieczenia i do piekarnika.pieke ok 1 godz. pyszne ::) latwe i szybkie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×