Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przebudzoona

Nawróćcie się

Polecane posty

Gość przebudzoona

Póki jeszcze macie szanse. Jezus was kocha i kazdą owieczke przyjmie.

Gość przebudzoona
Staszek, mam nadzieje że pewnego dnia również się nawrócisz 😘

Gość gość
Skoro jesteś taką kochającą owieczką to powinnaś chyba się modlić albo czytać biblie, a nie wchodzić na forum gdzie tematy to np: Jakiego koloru jest wasz kał? lub Czy faceci lubią dostawać w twarz?.........

Gość blondyna 333
następna heretyczka

Gość przebudzoona
Jestem owieczka, a nie fanatyczka ktora caly dzien lezy krzyzem i sie modli :)

Gość gość
Pobudzona owieczka,tak?

Gość gość
Ale po co nam o tym piszesz myślisz że co zobaczymy ten temat i pomyślimy Bóg musi nas kochać i zaczniemy się modlić czy co?

Gość gość
przebudzona a na jakie wyznanie trzeba się nawrócić? Jakiego Ty jesteś wyznania? Tylko nie mów żes chrześcijanka bo to za mało.

Gość gość
Autorka tematu gdzieś nam zaginęła, no trudno

Gość przebudzoona
Jestem Chrześcijanką, i to w zupełnosci wystarczy :) Kazdy sam musi znalezc odpowiedni dla siebie kosciol.

Gość gość
To jak znalazłaś,to się ciesz...i nie indoktrynuj innych.

Gość taki jeden przeciętny
a jaki wg ciebie jest najodpowiedniejszy kościół? Przecież jeśli się nie wstydzisz i nie masz nic do ukrycia to możesz wyjawic do jakiego należysz, prawda?

Gość przebudzoona
Nie wiesz moja droga chyba co to znaczy indoktrynajca :) Gdybym przedstawiała tu jakies konkretne wyznanie i nawracala was sila to bylaby indoktrynacja

Gość gość
Acha, dobra jesteś chrześcijanką i jest w porządku, ale po co pchasz swoje poglądy innym? W zasadzie po co ten temat?

Jaaasne. Ludzie, czasem to wy mnie załamujecie. Ktoś wyskakuje z czymś pozytywnym (bo Jezus to nie tylko miłosierny Bóg, ale też fajny koleś, który też czasem wpadał w złość lub kochał i był bardzo pozytywną osobą). to wy już na nie. A czy wam zawsze wierząca osoba musi kojarzyć się z krzyżem, ciągłymi zdrowaśkami? Spójrzcie na sprawę inaczej, poza tym autorka ma rację.

Gość przebudzoona
"Po co ten temat?" A PO co to pytanie? A po co ktos załozyl temat o KOlorze Kału? albo o Biciu Penisem po twarzy? PO co tamte tematy?

a jeśli ktoś się nawróci ale na nieodpowiednie wyznanie, w Twojej interpretacji sprzeczne z niektórymi zapisami Biblii to co mu przyjdzie z tego nawrócenia? Tego nie da się pogodzić. katolicy uznają kult świętych a protestanci nie. Ktoś nie ma racji i co jak wybierze się źle? Wszak tego nie da się pogodzić

Gość gość
Ale po co karze nam się nawracać?! Acha no to ja jestem satanistką-proszę, podążajcie drogą Pana Ciemności.

Gość gość
Niech żyje Szatan ;)!!!!!!!!!

Gość przebudzoona
No właśnie. Jeśli Ktoś nawróci sie na WYZNANIE. Nie masz sie nawracać na jakiś kościół. Nawracać trzeba się do Jezusa, do Boga. Można nie być członkiem ZADNEGO koscioła jesli sie wierzy, modli i zaufało sie Panu. Kosciol to tylko ziemskie zgromadzenie wiernych, ale nie jest koniecznie do zbawienia. Ja powiem - naleze do Kościoła Zielonoświątkowego, ale wiem że sa równiez prawdziwie wierzacy i nawroceni Chrześcijanie rownei w Kosciele Katolickim, Ewangelickim i Prawosławnym. Najwazniejsza jest wiara, a doktryny koscielne to kwestia drugorzedna.

Gość gość
Ale ja nie pytam się o tamte tematy. Skoro założyłaś ten temat to może wyjaśnij nam jego cel?

Gość gogolinek
Szatan wymiata :D

Gość gogolinek
Ach i mam takie pytanko do autorki : Zawsze byłaś wierząca? Jeżeli nie to co sprawiło że uwierzyłaś?

Gość przebudzoona
Tak, podążajcie za Szatanem. Ale później nie miejcie Pretensji do Jezusa ani do nikogo, bo to wasz wolny wybór. Ale pamiętajcie że On jest mistrzem oszustw, On nigdy nie zapomni sie upomniec o swoje. A tam jest płacz i zgrzytanie zębów, i nie ma stamtąd zadnej drogi powrotu, zadnej ucieczki.

Gość gość
Nawiedzona jestes i tyle,wierzysz w jakieś gusła,Twoja sprawa...ale po co się z tym obnosisz i próbujesz nawracać.

niby masz rację ale szkoda ze to w praktyce nie jest takie proste. Katolików i Zielonoświątkowców dzieli kosmos, ale łączy Jezus. Jedni i drudzy wierzą ale w odmienny sposób. Możliwe ze wszyscy dojdą na wspólną metę ale różnymi drogami.

Gość przebudzoona
Wy potraficie tylko wyzywać i obrzucać bluzgami. Ja was jeszcze ani razu nie obraziłam, a wy robicie to cały czas. Tak was boli że ktoś wierzy? Macie sie za lepszych dlatego ze jestescie ateistami? Ja nie byłam zawsze wierzaca, choc zostalam ochrzczona jako dziecko to nie bylam religijna, ani moja rodzina. Byłam nawet wojujaca ateistka przez jakis czas. Ale wydarzenia w zyciu pokazaly mi ze Jezus jest droga i nam pomaga choc czasem wydaje nam sie ze gorzej nie moze byc ale on pomaga nam w najwiekszych nawet problemach.

Gość tak to widzem
jedni wierzą ze zbawienie osiąga się przez uczynki, a drudzy ze przez wiarę. Różnica ogromna. Gorzej jak którąś strona będzie w błędzie ...

Gość przebudzoona
To prawda, wiele dzieli poszczegolne Chrzescijanskie koscioly, niestety nasze drogi wiele lat temu sie rozeszly, wiele rozlamow poroznilo nas, ale przeciez jest wiele ekumenicznych akcji, inicjatyw, tydzien modlitw o jednosc chrzescijan gdy razem sie modla katolicy, zielonoswiatkowcy, ewangelicy itd. i goszcza sie wzajmenei w swoich kosciolach.