Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anna poznan

czy to moze byc nerwica

Polecane posty

Gość anna poznan

od 2 miesięcy dzieję mi się coś bardzo dziwnego,zaczęło się od tego jak wstawałam rano,czułam dziwne ciśnienie w głowie,serca mi bardzo szybko biło,przez co cała się trzęsłam,czułam,a czasami nawet teraz jak krew dostaje mi się do mózgu,czułam drętwienie twarzy,suchość w ustach Byłam już z tym dwa razy na pogotowiu,cisnienie 180/110, też 160/100 dostałam lek na obniżenie ciśnienia i leki uspakające.Przepisano mi metocard,mam brać rano,i doraznie hydroksyzyne.Przypomnę jeszcze że morfologia krew,ekg,echo serca w porzadku.Miałam też podłączony holter co wykazał tylko tachykardie zatokową,puls w ciagu dnia wynosil nawet 160 i to kilka razy!!!nawet tego nie czułam bo biorę od miesiąca lek.miałam robione też badanie u neurologa,kardiologa i też wszystko w normie.Nie wiem naprawdę co to może być,czy to faktycznie problem z ciśnieniem,czy to na tle psychicznym.kontrole mam za miesiąc czasu i zobaczymy czy coś się poprawiło.Mam 21 lat i strasznie się tym przejmuję,codziennie mierze ciśnienie i nie mogę normalnie przez to funkcjonować.Boję się strasznie udaru,zawału,bo podobno też młodzi ludzie mogą go dostać.

Gość gość
A mialas robione badania na tarczyce ?

Gość anna poznan
w badaniu krwi wykazało ze tsh jest w normie,ale nie miałam robionego usg tarczycy

Gość gość
To zrob na wszelki wypadek , bo to rowniez sa objawy nadczynnosci tarczycy , a propo pytania sa to tez objawy silnej nerwicy

Gość anna poznan
mam nadzieję że po miesiącu czasu wynik holtera będzie lepszy,bo nie chcę przyjmować zbyt długo metocardu,on jest na zwolnienie czynności serca i dodatkowo obniża cisnienie