Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Świadomość kobiety a związki

Polecane posty

Gość gość

kobiety wybierają partnerów, którzy się nad nimi znęcają, psychicznie i fizycznie? Mężczyzn - cielaków, prymitywnych i takich którzy traktują je autentycznie źle? A gdy już dostrzegą że są wykorzystywane, zamiast podjąć decyzję o odejściu, zostają i próbują "pomóc" sprawcy, niszcząc życie swoje,a często też dzieci? Od lat pracuję jako kurator dla dorosłych, ale nie potrafię, nie umiem tego zrozumieć... Często kobiety bardzo atrakcyjne, trwają z facetami - dręczycielami, bezrobotnymi, chamami, ludzkimi odpadami, a gdy taki śmieć idzie do więzienia, dziunia nosi mu pieniądze i wspiera? Czemu tak jest? Wiem, że to kobiece forum, ale będę wdzięczny za wszelkie spostrzeżenia, uwagi, opinie...

Gość gość
a czy twoja kuratorska posada nie obliguje cie do tego kochasiu by liznac ciut psychologii np. tej o uzaleznieniu od osoby toksycznej, tyrana, bydlaka jako przedluzenie rodzica, poprzedniego partnera badz zwyczajnie nowe obezwladniajace doswiaczenie zyciowe?

Gość gość
Można przeczytać setki książek o psychologii, lecz w starciu z rzeczywistością cała ta wiedza z książek, czy wyniesiona ze studiów, to zupełna abstrakcja. Dlatego właśnie trafilem na forum dla kobiet, gdzie miałem nadzieję trochę mi to Panie wyjaśnią, ale cóż...