Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mamy półrocznych dzieci

Polecane posty

Gość gość

Wypowiedzcie sie o swoich maluchach. Co potrafią? Co jedzą? Dużo śpią? Może ja zacznę: Moja ma 6,5 miesiąca Oprócz mm je: Owoce- Jabłko, nektarynka, banan, gruszka, jagody Warzywa- marchew, ziemniak, dynia, pietruszka, seler, brokul, burak, fasolka szparagowa, zielony groszek, cukinia, kabaczek Prod.zbozowe- ryz, kukurydza Mieso- kurczak, schab Do tego jeszcze zoltko jaja Po za tym różne kleiki i Kaszki oraz chrupki kukurydziane Co potrafi: Obraca sie z pleców na brzuch i odwrotnie, Usiedzi przez chwilę, trzymana za raczki siada i staje na nogi, pelzac, próbuje raczkowac, robi tzw koci grzbiet, dużo gaworzy, ładnie je z lyzeczi(oczywiście ja ją karmie a nie że sama) wyciaga przedmioty z pudełka, wyciąga ręce gdy chce żeby ja podnieść. Więcej nie przychodzi mi Narazie do głowy. Wypowiadajcie sie.

Gość gość
a jajko to nie po 7mc? i to połówka co drugi dzień?? gluten/kasze manna już wprowadzałaś

Gość gość
a mój je cyca i słoiczki odpowiednie do wieku. gotuje kasze manna, już drugi mc i dodaje po łyżeczce do posiłku. xxx turlika się z pleców na brzuszek i na odwrót, gaworzy bawi się zabawkami, bierze grzechotki do rączek, przekłada je sobie nie sadzam go, nie dźwigam, nie podciągam sam jeszcze nie siada, ale dźwiga głowe jak jest w foteliku czy bujaczku

Gość gość
Mój ma 6, 5 mca. Je słoiczki, mm, deserki, deserki mleczne, chrupki kukurydziane. Do obiadków dodaję kleik kukurydziany. Na dniach wprowadzam gluten. Natomiast za żadne skarby nie chce jeść żadnych kaszek. Kiepsko też u nas z piciem, bardzo mało pije. Z umiejętności to tak: potrafi siedzieć posadzony przez około 10 sekund obraca się z pleców na brzuch i odwrotnie bawi się zabwkami przekłada z rączki do rączki kręci się dokoła własnej osi na brzuchu podnosi się na przedramionach podnosi pupę jak leży na brzuchu robi taki śmieszny samolocik na brzuchu ale nie wiem co to oznacza gada sobie po swojemu

Gość gość
było juz kilka takich tematów wystarczy poszukać zamiast zakładać kolejny

Gość gość
Moj robi identyzcnie jak goscia z 15:38. Je to samo co wasze,stosownie do wieku. Je zoltko takze,bo zoltko jest w 7 miesiacu a nie po 7,czyli po skonczeniu 6.

Gość gość
Może macie drogie mamy jakieś sposoby żeby przekonać dziecko do picia, mój nie chce nic pić, kompletnie nic, a próbowałam już naprawdę wszystkiego. Jak wmuszę ok. 40 ml na dzień to jest cud.

Gość gość
Mój synek też ma 6,5 miesiąca, je głównie cyca,a z innych rzeczy to kaszkę kukurydzianą na wodzie lub moim mleku z dodatkiem owoców np. tartego jabłka, zupki stosowne do wieku (robię sama,ale jakoś nie jest ich fanem, chociaż i tak bardziej mu podchodzą niż kupne słoiki). Dodaję do zupek łyżkę kaszy manny, żółtko co drugi dzień. Nie siedzi sam,ale za to uwielbia sprężynować na nóżkach trzymany pod boki. Przewraca się z brzucha na plecy i odwrotnie,próbuje pełzać, leżąc na brzuchu podnosi pupę i próbuje podeprzeć się na kolanach, bawi się zabawkami na zasadzie tłuczenia nimi o wszystko i wkładania do buzi, dużo gaworzy. Ma dwa zęby :) noce są koszmarne,ale się przyzwyczaiłam.

Gość gość
mój też nie chce nic pić :/ proponuję butlę, kubek niekapek,ale mnie olewa więc dostaje częściej cyca do napicia :)

Gość gość
Moj tez pije mniej wiecej takie ilosci i nie panikuje. Po prostu czesto proponuje,ale jak nie chce to widocznie nie chce mu sie pic. Proponuje mu tez w nocy przez sen jak sie kreci. Jak chce mu sie pic to i 50ml wypije na raz a jak nie to nie.

Gość gość
Hmm no to może mojemu faktycznie nie chce się tak bardzo pić. Mój też ma 2 zęby, trzeci już widać i zaczątek czwartego.

Gość gość
Autorka Moja nie ma jeszcze żadnego zęba. Pije też bardzo mało. Tak zoltko jest w 7 mies a nie po 7 ale ja nie trzymam sie sztywno schematu. Też robi ten samolocik i przekłada zabawki.